- Jeg bestemte meg for å gå av i februar

Knut Storberget overleverte nøkkelen til Grete Faremo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grete Faremo, Norges nye justisminister, overtar kontornøkkelen fra avtroppende Justisminister Knut Storberget i justisdepartementets provisoriske lokaler i Nydalen i dag.

Sammen med nøkkelen, får Faremo ny departementstittel. Etter hendelsene 22. juli, har regjeringen besluttet å gi Justis- og politidepartementet nytt navn: Faremos departement vil hete Justis- og beredskapsdepartementet.

Nettopp å styrke beredskapen i forhold til alvorlige hendelser og kriser vil være en av Grete Faremos hovedoppgaver, har statsminister Jens Stoltenberg sagt tidligere i dag.

Bestemte seg i februar - Velkommen til justisdepartementet. Det er et av de flotteste departementene å styre. Det vet du, sa Storberget til Faremo.

- De ser at det er ikke all verdens lokaliteter jeg kan tilby deg, men om noen dager er det bedre, sa Storberget, om de beskjedne fasilitetene Justidepartementet har måttet flytte inn i etter bomba i regjeringsdepartementet 22. juli.

PROVISORISKE LOKALER: Knut Storberget unnskyldte seg for de beskjedne lokalene han er tvunget til å overlevere til sin etterfølger. Departementet ble tvunget til å flytte etter bomba som gikk av i regjeringskvartalet 22. juli. Foto: Øistein Norum Monsen
PROVISORISKE LOKALER: Knut Storberget unnskyldte seg for de beskjedne lokalene han er tvunget til å overlevere til sin etterfølger. Departementet ble tvunget til å flytte etter bomba som gikk av i regjeringskvartalet 22. juli. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- Alt har sin tid. Jeg bestemte meg i februar for å gå av. Det er fire grunner til det hjemme. Én er 39 år, én er tolv år, én er åtte år, og én er ett år gammel, sa Storberget, med henvisning til sin kone og sine barn.

Storberget sa at han hadde stor sans for justisministeren da han selv var var jurist.

- Å overlate det til deg igjen, gjør meg overbevist over at jeg overlater det i trygge hender, sa han.

- Du er historisk Faremo svarte med ros:

- Du er historisk. Jeg har så stor respekt for måten du har gjort dette på, og du har gjort det på en måte som gjør at du er en av Norges mest populære politikere.

OVERTAR: Justisminister Knut Storberget og forsvarsminister Grete Faremo under Storbergets redegjørelse  om 22.juli-angrepene i Stortinget torsdag. Nå tar Faremo over som justisminister. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
OVERTAR: Justisminister Knut Storberget og forsvarsminister Grete Faremo under Storbergets redegjørelse om 22.juli-angrepene i Stortinget torsdag. Nå tar Faremo over som justisminister. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Knut Storberget er valgt inn på Stortinget fra Hedmark. Han vil fortsette som stortingspolitiker for Arbeiderpartiet.

Grete Faremo forlater posten som forsvarsminister. Hun har tidligere hatt jobben som justisminister, fra 1992 til 1996.

Espen Barth Eide overtar hennes posisjon som forsvarsminister.

KLEM: - Du er historisk, sa Grete Faremo til avtroppende justisminister Knut Storberget. Foto: Eiliv Frich Flydal
KLEM: - Du er historisk, sa Grete Faremo til avtroppende justisminister Knut Storberget. Foto: Eiliv Frich Flydal Vis mer