- Jeg betaler lønna til arbeiderne

Petter Stordalen ender trolig med å punge ut 1,4 millioner etter hotellrazzia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I mai år slo Økokrim og Arbeidstilsynet til med en razzia mot Petter Stordalens planlagte trendhotell i Oslo sentrum.

Mistanke om uverdige arbeidsforhold, luselønn og uendelige arbeidsdager var bakgrunnen for aksjonen.

- De har hatt kontrakter på 20-30 kroner timen, og de har jobba opp mot 300 timer i måneden. Dette er slaveliknende tilstander, sa leder Roy Pedersen i Oslo Bygningsarbeiderforening til Dagbladet.no.

Garanterte lønn

Bare få timer etter razziaen møtte Petter Stordalen selv opp og garanterte at arbeiderne skulle få sin lønn, selv om han ikke er juridisk ansvarlig for utbetalingene.

Nå ser det ut til at hotellkongen må ta regningen på 1,4 millioner kroner, fordt det ifølge Oslo Bygningsarbeideforbund, ikke ser ut til at de ansvarlige selskapene er villige til å rydde opp, melder P4.

- Den bøtteballetten av skurker og banditter vi har på denne arbeidsplassen kommer ikke til å ta ansvar, sier ombudsmann Jonas Bals i Oslo Bygningsarbeiderforening til radiokanalen.

Og Stordalen sier han holder det han lover.

- Jeg betaler lønna til arbeiderne

- Jeg holder ord!

- La det være helt klart: Vi står selvfølgelig ved det vi har sagt. De gutta foreningen representerer skal få betalt, sier Stordalen til Dagbladet.no.

Under et møte tidligere i uka ga entreprenør og byggherre uttrykk for at det ikke kommer noen løsning fra den kanten.

- Det betyr mye for gutta som er medlemmer hos oss at han har gitt oss dette løftet. Vi blir nok nødt til å stole på at Stordalen ordner opp, sier Bals til P4.

Mandag kommer det en rapport fra et bosnisk konsulentfirma, bestilt av entrepenøren. Oslo Bygningsarbeiderforening har ikke spesielt stor tro på den.

De har gitt de forskjellige partene en frist på to uker i å finne ut hvem som skal betale lønningene og få en slutt på skandalen.

- Selv om vi har tatt et moralsk ansvar i denne saken, så har ikke vi noe makt i hva som skjer. Vi har en god dialog med foreningen, og vi står selvfølgelig ved det vi har sagt tidligere, gjentar Stordalen overfor Dagbladet.no.