- Jeg biter negler

Vitne i Kjetil Rusvik-saken om hvorfor han hadde blod på klærne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På mandag begynte rettssaken mot tre menn som er tiltalt for å ha rundjult og invalidisert 32 år gamle Kjetil Rusvik. I dag vitnet andre gutter i gjengen om det som skjedde den katastrofale natta. Flere av dem ble selv satt i forbindelse med saken, men siktelsene ble frafalt.

En 21 åring som var sentralt plassert i guttegjengen den kvelden Kjetil Rusvik ble mishandlet, forklarte seg motvillig om volden mot 32-åringen i retten i dag. Vitneforklaringen avvek på flere punkter fra fire tidligere politiforklaringer, og han husket tilsynelatende lite. 21-åringen forsøkte også å forklare seg om de blodige klærne han hadde på seg.

Husker ikke hvem som slo

Den 21 år gamle Oslo-mannen forklarte at han kom til åstedet litt etter de andre, at Kjetil Rusvik var full og at det var han som kom bort til guttegjengen.

- Rusvik dro i (to av de tiltalte). Han spurte etter lommeboka si. De ga ham flere advarsler og spurte hvorfor han gjorde det. Så begynte de å dra i hverandre, forklarte vitnet.

Vitnet hevdet at han ikke husket hvem av kameratene han så, at han ikke så noen slag utenfor bussen og at Rusvik «så helt fin ut». På nærmere spørsmål fra aktor husket han at det «ble kaos» og at Rusvik «sikkert fikk seg en på trynet»

21-åringen husket ikke hvem eller hvor mange som slo. Han hevder at han ikke så noe spark. I politiforklaringen mente 21-åringen at det var den tiltalte 18-åringen med norsk bakgrunn som slo.

Hadde blod på klærne

OFFER: Kjetil Rusvik møtte gjerningsmennene i retten på mandag. I dag vitner flere av guttene fra gjengen som var på bussen da Rusvik ble mishandlet. Foto: BJØRN LANGSEM
OFFER: Kjetil Rusvik møtte gjerningsmennene i retten på mandag. I dag vitner flere av guttene fra gjengen som var på bussen da Rusvik ble mishandlet. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

21-åringen forklarte videre i dag at to av de tiltalte, 20-åringen og den nevnte 18-åringen, ga Rusvik hvert sitt slag inne på bussen fordi offeret spurte etter lommeboka si. Selv sier han at han forholdt seg passiv til det som skjedde og at han aldri rørte Kjetil Rusvik.

Politiet fant blod på jakke, bukse, sko og skjorte til 21-åringen, som tidligere var siktet og varetektsfenglset i saken. Dette kunne mannen ikke forstå. Først hadde han følgende forklaring på blodet:

- Jeg biter negler.

Deretter sa han:

- Jeg vet at jeg ikke har rørt fornærmede. Jeg hadde ikke noe blod på klærne mine, jeg kan ikke skjønne at det er kommet blod på dem, sa han.

- Skjønner du at jeg har problemer med å tro på deg? Du husker jo forskjellig fra hver gang, sa den tiltalte 20-åringens forsvarer Wyller.

Sier at han var passiv

Da bussjåføren skulle ringe til å ringe sentralen, var det 21-åringen som gikk frem for å snakke med ham. Men vitnet avviste at han ville vite om sjåføren ringte politiet.

- Jeg spurte «Hvem er det du ringer?» Han ble skremt og «Få med deg de andre og gå av bussen».

21-åringen forklarte at han ellers forholdt seg passiv til det som skjedde i bussen. Han slo følge med resten av guttegjengen da de forlot Kjetil og gikk av bussen.

I politiforklaringen fortalte vitnet at den tiltalte 18-åringen med chilensk bakgrunn hadde tatt lommeboka til Kjetil Rusvik. Det hevdet han at han ikke husket i dag.

Senere i dag vitner de tre andre i guttegjengen som var til stede under mishandlingen. Politiet skal også legge frem videoen fra overvåkingskameraet i bussen.