Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble bedt om å kjøpe Kristoffersens luksusleilighet

Trond Kristoffersen ba kona til en tidligere ansatt by 31 millioner kroner for leilighetene hans i London. Offisielt har ikke mannen ei krone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet): Kona til Kristoffersens tidligere ansatte, Alan Marsland, har fått nok. Julie Marsland føler seg utnyttet av den norske finansakrobaten som har blåst bort 1,4 milliarder kroner.

Offisielt har ikke bedragerisiktede Trond Kristoffersen noen midler. Derfor kjemper han med nebb og klør for alle verdier som offisielt kan være med på å finansiere de 12 tvistene han har med konkursboet etter Finance Credit-skandalen.

Denne kampen har til nå kostet 3- 4 millioner kroner, uten at Kristoffersen kan forklare hvor pengene kommer fra.

Namsmannen og bostyret mener mesteparten av eiendelene tilhører hans konkursbo.

- Lei av å bli utnyttet

I London følger ekteparet Marsland utviklingen nøye. De skjønner ikke hvor Kristoffersen får pengene fra.

- Jeg ønsker å redde ekteskapet med Alan, og vende tilbake til et normalt familieliv. Jeg er lei av å bli utnyttet av Trond Kristoffersen, sier Julie Marsland.

Hun ønsker å forklare sin rolle i Kristoffersens pengespill, og snakker med Dagbladet i London i strid med ektemannens ønske.

Julie Marsland har vært gift med Alan Marsland i 14 år, og de har ei lita jente sammen. Han arbeidet ei tid i Kristoffersens firma Finance Credit, som er slått konkurs både i Norge og Storbritannia. Hun mener ekteskapet har fått store sår etter at de ble fanget inn i Kristoffersens tvilsomme forretningsvirksomhet.

- Går i feller

Når vi møter ekteparet, bestemmer Julie Marsland seg for å si sin mening, mens ektefellen er mer tilbakeholden. Kona ber ektemannen flere ganger om å holde munn mens hun snakker.

- Trond Kristoffersen trekker i trådene som i et dokketeater. Folk går i fellene hans, mens han trekker i trådene og dirigerer uten at hans samarbeidspartnere kjenner alle fakta, sier hun.

Marsland kommer fra London og er datter av en rørlegger. Hun har vært sekretær siden hun var 16 år, og har alltid tjent pengene sine på ærlig arbeid. Hun er ikke vant til internasjonal pengevirksomhet.

Kvinnen møtte Trond Kristoffersen noen ganger, da mannen Alan var ansatt i Finance Credit - men hun ble ikke kjent med nordmannen personlig.

Problemer

- Alan og jeg levde i et godt ekteskap i 14 år, det var først da vi ble trukket inn i Trond Kristoffersens planer vi fikk problemer, sier hun, og forklarer hva som skjedde:

- Livet forandret seg etter at Alan ble invitert til Oslo i april i år til samtaler med Trond Kristoffersen. Han ble bedt om å starte et nytt selskap, og fikk beskjed om å kjøpe det nye selskapet fra en mekler i Truro, Cornwall, som driver Small Firms Services.

- Kristoffersen sa til Alan at han ikke ville engasjere ham i selskapet, men at han ville være takknemlig hvis jeg var villig til å stå som eneste direktør i selskapet, forteller Julie Marsland.

Alle ordrer kom fra Trond Kristoffersen. Han fortalte hvilken mekler familien Marsland skulle bruke, hvilke advokater de skulle engasjere, og han bestemte hva de skulle gjøre. Han dirigerte, mens hans eget navn ble holdt utenfor.

- Plutselig oppdaget jeg at jeg var leder av selskapet Goldreef som var registrert i Cornwall, og fikk i oppdrag å by på leilighetene Trond Kristoffersen eide i London - en i Cheval Place og en i Walnut Court. Jeg fikk også beskjed om å kontakte advokaten Hilary Vernon i firmaet Hill, Taylor og Dickinson, og hun fortalte meg at hun hadde fått beskjed om å sende all korrespondanse til Trond Kristoffersen. Det syntes jeg var merkelig. Jeg fikk beskjed om hvilken advokat jeg skulle bruke, og at korrespondansen skulle sendes til Kristoffersen, som ikke er nevnt i dokumentene om selskapet Goldreef.

Luktet lunta

Trond Kristoffersen ga beskjed om at Goldreef skulle legge inn et bud på 2,6 millioner pund (29,9 millioner kroner) på leiligheten i Cheval Place. Han sa at konkursboet ville godta dette tilbudet, men det gjorde de ikke. Kristoffersen instruerte deretter Goldreef til å heve tilbudet til 2,7 millioner pund (31 millioner kroner).

- På dette tidspunktet begynte jeg å lukte en lunte, og ble irritert. Her ble jeg, en vanlig sekretær, bedt om å skaffe 31 millioner kroner for å kjøpe en luksusleilighet. Kristoffersens plan var å skaffe et overgangslån slik at han kunne leie ut leiligheten. Han planla å tjene mellom 9000 og 13000 pund (103000 kroner og 150000 kroner) i måneden på å leie ut leiligheten i Cheval Place. Banken var imidlertid ikke fornøyd med alle dokumentene i forbindelse med denne leiligheten og ba meg undertegne en personlig garanti.

- Hvordan reagerte du?

- Jeg eksploderte - og forholdet mellom Alan og meg ble ganske anspent. Jeg skrev til Hilary Vernon, og trakk tilbudet på 2,7 millioner pund tilbake. Siden har Goldreef ligget nede, så vidt jeg vet, sier Marsland.

Misbrukt

Hun oppdaget at Kristoffersens eldste datter hadde brukt Small Firm Services som postboks for all korrespondanse fra Barclays Bank til Yaar Investments. Trond Kristoffersen hadde selv en bankkonto i Barclays Heathrow-avdeling. Ved en annen «tilfeldighet» studerte datteren ved universitetet i Exeter, og derfra er det ikke lang vei til Truro og postadressen, der hun kan ha plukket opp farens post.

- Vi ønsker ikke å kommentere disse opplysningene, sier førstestatsadvokat Morten Eriksen ved Økokrim.

Julie Marsland skjønner nå at hun bare var en brikke i Trond Kristoffersens pengespill.

- Jeg føler at Alan og jeg er blitt misbrukt. Jeg ble bare brukt som en frontfigur og kunne ha fått store problemer hvis jeg hadde undertegnet en garanti til banken.

- Nå vil norsk politi snakke med oss, og det skal de få. Vi har ikke noe å skjule, sier Julie Marsland.

TREKKER I TRÅDENE: Trond Kristoffersen dirigerte selskapet, men sørget for at hans navn ble holdt utenfor.
LUKSUSLEILIGHETEN: Trond Kristoffersen ba Julie Marsland kjøpe tilbake denne luksusleiligheten i Cheval Place i London gjennom selskapet Goldreef.