- Jeg ble bedt om å si opp

Det er en isfront mellom sykehusledelsen ved Sentralsykehuset i Akershus (SiA) og overlegene som fortalte historien om 60-åringen som ble kjørte fra sykehus til sykehus - med døden til følge. På et møte i går med sykehusledelsen skal seksjonsoverlege Arne R. Rosseland ha bli bedt om å vurdere sin stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble seksjonsoverlege Rosseland innkalt til møte med sykehusdirektør Yngve Haugstvedt og sjeflege Jørgen Jonsbu på Sentralsykehuset i Akershus. Teamet var blant annet Dagbladets oppslag om den alvorlige sykehustabben.

- Det var et hardt forhør. Det blir det rett som det er når vi tar opp problemstillinger som ikke ledelsen er fornøyd med. Jeg fikk beskjed om å vurdere min stilling, og i tillegg ble jeg og min kollega Tom Glomsaker kraftig kritisert for måten vi har håndtert saken på, sier Rosseland til Dagbladet.
- Men jeg gir meg ikke uansett i denne saken, sier seksjonsoverlegen.

Isfront

Overlege Tom Glomsaker, som også kritiserte sykehusledelsen i søndagens utgave av Dagbladet, hevder han også ved én anledning er blitt skjelt ut av sjeflege Jonsbu.

- Vi er imidlertid blitt enige om at det er jeg som skal ta støyten, sier Rosseland.

- Jeg er eldst og fast ansatt. Jeg prøver å skåne min yngre kollega. Dette har vært en av de verste dagene på jobb, sier Rosseland. I går kveld møtte han Jonsbu ansikt til ansikt på TV.

Etter sendingen var forholdet like iskaldt. Omtrent ikke et eneste ord ble utvekslet da Dagbladet klarte å føre dem sammen i rundt 30 sekunder - før begge hastet i hver sin retning.

Dermed er det fremdeles uklart hva som vil skje med de to legene.

Ingen kommentar

Sjeflege Jørgen Jonsbu vil ikke kommentere innholdet i møtet med Rosseland, og han vil ikke kommentere påstandene om utskjelling.
- Det var et normalt møte. Mer enn det vil jeg ikke si. Jeg synes ikke offentligheten har noe med hva som blir sagt bak lukkede dører, mener han.

- Er det ikke urettferdig at legene som har pekt på et problem etterpå får kjeft av sjefene?

- Det er greit å peke på et problem, men jeg forventer at de da forteller sannhetene. Det har ikke Rosseland og Glomsaker gjort i denne sammenhengen. SiA har blant annet aldri avvist denne pasienten, men omdirigert ambulansen med mannen videre til Rikshospitalet, sier Jonsbu.
Heller ikke sykehusdirektør Yngve Haugstvedt vil kommentere innholdet på møtet.

- Dette får stå for Rosselands regning. Dette er løse påstander. Dagbladet får skrive hva dere vil. Det er imidlertid ingen grunn til å si at Rosseland har fått kritikk, sier Haugstvedt.

Etter det Dagbladet blir fortalt er det uenighet blant de ansatte ved SiA om det var riktig av de to overlegene å fortelle historien til media.
Det har i mange år vært store kapasitetproblemer, og de ansatte har flere ganger påpekt situasjonen. Som sjeflege Jonsbu har hevdet, mener noen av de ansatte at det ikke var riktig å knytte kapasitetsproblemene med den omstridte hendelsen for vel to måneder siden.

Assisterende helsedirektør i Helsetilsynet, Lars Hanssen, mener det står respekt av dem som tør å stå fram.

- Denne saken vitner om uklare ansvarsforhold og dårlig kommunikasjon, mener Hanssen.