Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble behandlet som en drapsmistenkt

Bloggeren Fjordman, som torsdag sto fram som Peder Jensen, skriver i et innlegg på Gates of Vienna at han er opprørt over behandlingen han fikk av politiet.

VIL LIGGE LAVT: Men Fjordmans fortelling ligger nå ute på hans faste nettsted Gates of Vienna. Her forteller han hvordan de siste dagene har vært og om avhøret med politiet.
VIL LIGGE LAVT: Men Fjordmans fortelling ligger nå ute på hans faste nettsted Gates of Vienna. Her forteller han hvordan de siste dagene har vært og om avhøret med politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag sto ålesunderen Peder Jensen (36) fram i VG og fortalte at det var han som var Fjordman - den anonyme bloggeren som har vært en viktig inspirasjon for den massedrapssiktede Anders Behring Breivik. I manifestet brukte Breivik 39 av Fjordmans essays.

Til VG sa Jensen at han nå var ferdig med å blogge som Fjordman. I løpet av natta har hans innlegg dukket opp på hans faste blogg Gates of Vienna, drevet av pseudonymet Baron Bodissey, som egentlig heter Edward S. May.

- Denne beskjeden kom akkurat inn fra Fjordman, som legger til at han vil holde en lav profil i nærmeste fremtid, skriver Baron Bodissey, som har lagt ut Fjordmans tekst.

Innlegget har også spredt seg til andre islamkritiske sider. I innlegget skriver Fjordman om det han kaller sin «ettermiddag med politiet.»

- Ble behandlet som drapsmistenkt
- Jeg er sjokkert over den fiendtlige behandlingen jeg fikk av politiet, skriver Fjordman, som legger til at han har planer om å holde en lav profil framover. Til VG sa han torsdag at han går under jorda.

Fjordman har tydeligvis diskutert sin opplevelse med venner - blant annet leder i det danske Trykkefrihedsselskapet Lars Hedegaard. Hegdegaard sa før avsløringen av Fjordmans identitet at han var svært kritisk til jakten på ham.

- Han er en fredelig mann, sa Hedegaard til Dagbladet. Ifølge Fjordman sammenlignet Hedegaard behandlingen Jensen fikk med behandlingen man kunne få i totalitære samfunn som Det tredje riket.

- Min advokat, som er erfaren, forventet ikke at noe slikt skulle skje. Han trodde dette skulle bli lett og foreslo til og med at jeg gikk inn uten advokat. Jeg insisterte på å ha en til stede i tilfelle, og det hjalp sannsynligvis litt, skriver Jensen, som legger til at advokaten hans har karakterisert behandlingen helt på kanten av det som er lovlig.

Måtte dra hjem
Fjordman beskriver at et dusin politimenn ransaket leiligheten hans i timevis, de gikk gjennom filmene hans, fotografier, bøkene, kjøkkenutstyret og klærne. De konfiskerte en koffert med bøker og klær, i tillegg til flere elektroniske duppeditter, som kamera og laptop.

- Det er ganske klart at de ville ha informasjon om ikke-voldelige islamkritiske nettverk i Europa som de mistenker de kan finne på min PC, selv om de benektet det overfor meg, skriver han.

Tok kontakt selv
Fjordman legger til at det var han som tok kontakt med politiet, og at de ikke så ut til å ha en anelse om hvem han var før han meldte seg frivillig.

- Noe jeg gjorde selv om jeg visste at det innebar at jeg måtte gi opp anonymiteten min, skriver han, og fremholder at han ikke har gjort noe ulovlig.

Om Brevik fremholder han fortsatt at han aldri har møtt ham, og at han ga den lille informasjonen han har om ham.

HAR SKREVET SOM FJORDMAN SIDEN 2005: Peder Jensen opprettet i 2005 bloggen Fjordman. Nå blogger han for blant andre Gates of Vienna (bildet).
HAR SKREVET SOM FJORDMAN SIDEN 2005: Peder Jensen opprettet i 2005 bloggen Fjordman. Nå blogger han for blant andre Gates of Vienna (bildet). Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling