- Jeg ble behandlet som en drapsmistenkt

Bloggeren Fjordman, som torsdag sto fram som Peder Jensen, skriver i et innlegg på Gates of Vienna at han er opprørt over behandlingen han fikk av politiet.

VIL LIGGE LAVT: Men Fjordmans fortelling ligger nå ute på hans faste nettsted Gates of Vienna. Her forteller han hvordan de siste dagene har vært og om avhøret med politiet.
VIL LIGGE LAVT: Men Fjordmans fortelling ligger nå ute på hans faste nettsted Gates of Vienna. Her forteller han hvordan de siste dagene har vært og om avhøret med politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag sto ålesunderen Peder Jensen (36) fram i VG og fortalte at det var han som var Fjordman - den anonyme bloggeren som har vært en viktig inspirasjon for den massedrapssiktede Anders Behring Breivik. I manifestet brukte Breivik 39 av Fjordmans essays.

Til VG sa Jensen at han nå var ferdig med å blogge som Fjordman. I løpet av natta har hans innlegg dukket opp på hans faste blogg Gates of Vienna, drevet av pseudonymet Baron Bodissey, som egentlig heter Edward S. May.

- Denne beskjeden kom akkurat inn fra Fjordman, som legger til at han vil holde en lav profil i nærmeste fremtid, skriver Baron Bodissey, som har lagt ut Fjordmans tekst. Innlegget har også spredt seg til andre islamkritiske sider. I innlegget skriver Fjordman om det han kaller sin «ettermiddag med politiet.»

- Ble behandlet som drapsmistenkt - Jeg er sjokkert over den fiendtlige behandlingen jeg fikk av politiet, skriver Fjordman, som legger til at han har planer om å holde en lav profil framover. Til VG sa han torsdag at han går under jorda.

Fjordman har tydeligvis diskutert sin opplevelse med venner - blant annet leder i det danske Trykkefrihedsselskapet Lars Hedegaard. Hegdegaard sa før avsløringen av Fjordmans identitet at han var svært kritisk til jakten på ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer