OPPBLÅST: Steven McCormack fotografert på sykehuset i Whakatane etter den merkelige ulykken. Foto: AP Photo/ Whakatane Beacon, Samantha Motion/Scanpix
OPPBLÅST: Steven McCormack fotografert på sykehuset i Whakatane etter den merkelige ulykken. Foto: AP Photo/ Whakatane Beacon, Samantha Motion/ScanpixVis mer

- Jeg ble blåst opp som en fotball

Trailersjåføren Steven (48) var nær døden etter at han falt og fikk pumpet rumpa full av luft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trailersjåføren Steven McCormack (48) fra New Zealand ble lørdag utsatt for en virkelig bisarr ulykke.

McCormack falt mellom førerhuset og tilhengeren på traileren. Han traff luftslangen som regulerer lufttrykket i bremsene. Slangen falt av, messingventilen skar seg inn i den venstre rumpeballen hans og den komprimerte lufta strømmet ut.

- Jeg ble blåst opp som en fotball. Jeg ble bare liggende der mens jeg ble blåst opp som en ballong, sier han til lokalavisa Whakatane Beacon, som først omtalte saken som nå går «verden rundt».

Tre av kollegene hans fikk raskt med seg det som skjedde. De kom løpende til og fikk skrudd av luftpumpa.

- Han var heldig som overlevde, det var en livstruende situasjon, sier en talskvinne for sykehuset i Whakatane til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge BBC takker McCormack sine kolleger for at de reddet livet hans.

Kollegene la umiddelbart is rundt 48-åringens oppsvulmede nakke. Ambulansepersonellet som kom til stedet klarte å få ventilen ut av rumpa, før de fikk ham til sykehus. Der ble han behandlet av en kirurg som blant annet måtte tømme den ene lungen hans som var fylt av væske etter hendelsen.

Legene mener at lufta som ble sprøytet inn la seg mellom musklene og fettet i kroppen hans. De var overrasket over at huden ikke sprakk. McCormack selv sier at huden nå er hard og føles som stekt svinekjøtt på utsiden.

BBC skriver at lufta er på vei ut av kroppen hans «på samme måte som luft vanligvis forlater kroppen».