Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble bortført og skadd

Den etterlyste fangen Mohammad Akbar tok i dag kontakt med sin advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer ble i dag pågrepet og siktet for å ha bortført Mohammad Akbar (24). Politiet heller mot at bortføringen, som ble gjennomført på en særdeles brutal måte, var iscenesatt for å frigjøre Akbar. Akbar soner en lengre voldsdom og er tidligere dømt for voldtekt av en 15-åring. Han skal etter planen utvises fra Norge etter endt soning i august.

Gjennom sin advokat Linn Borge avviser Akbar at han iscenesatte bortføringen.

- Han sa til meg at han var bortført mot sin vilje, og var blitt påført skader, sier Borge, som var i kontakt med sin etterlyste klient tidligere i dag.

Hun vil ikke kommentere om han fortsatt var bortført, eller om han fortsatt er i Norge. Akbar er etterlyst, og politiet har varslet alle landets flyplasser, grenseoverganger og andre utfartsmuligheter. Han er også etterlyst internasjonalt.

- Det var en svært kort samtale, sier Borge.

I løpet av samtalen skal han ha uttrykt ønske om å melde seg for politiet.

- Han ønsket å melde seg, og det oppfordret jeg ham til, sier Borge.

Det var Akbar som kontaktet Borge.

image: -  Jeg ble bortført og skadd

- Jeg tror han vil ta kontakt igjen, sier Borge.

To pågrepet

Mohammad Akbar ble bortført fredag morgen av maskerte og bevæpnede menn under et permisjonsbesøk hos sin syke mor. De to fengselsbetjente som fulgte Akbar, ble sammen med de fem av Akbars femiliemedlemmer bundet og låst inne på et rom før de bevæpnede mennene stakk av gårde med Akbar. Vokterne kom seg løs ved å gnage over teipen de var bundet med.

De to mennene som er siktet for å ha bortført Mohammad Akbar, nekter straffeskyld.

Mennene er siktet etter straffelovens paragraf 132a, for å ha «motarbeidet rettsvesenet», og under særdeles skjerpende omstendigheter. Siktelsen har i utgangspunktet en strafferamme på fem års fengsel, men kan heves til ti års fengsel dersom påtalemyndighetene mener det ligger skjerpende omstendigheter til grunn.

- Det gjør det i dette tilfellet. Særlig bruken av våpen er svært alvorlig, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Mennene har i avhør i dag nektet for å ha noe med bortføringen å gjøre, og politiet sjekker nå mennenes alibier. De siktede har en relasjon til den bortførte, men politiet vil ikke utdype hvordan eller hvor godt de tre kjenner hverandre.

- Vi heller mot at den bortførte har deltatt i planleggingen. Samtidig holder vi døra på gløtt for at han kan ha blitt bortført mot sin vilje, sier Abrahamsen.

image: -  Jeg ble bortført og skadd

Politiet har ikke tatt stilling til om de siktede er de maskerte og bevæpnede mennene som bortførte Akbar fredag, eller om de har hatt mindre roller i bortføringen.

- Hvilken rolle de har hatt, vil vi finne ut etter hvert, sier Abrahamsen.

To dommer

24-åringen ble i 2003 dømt til to års fengsel for å ha tvunget en 15 år gammel jente til å drikke sprit, før han hadde seksuell omgang med henne. I oktober i fjor ble 24-åringen dømt til to år og seks måneders fengsel for å ha medvirket til at en mann ble banket opp med jernstang i Oslo.

AVVISER FLUKT: Den etterlysrte Mohammad Akbar avviser politiets teori om at han selv iscenesatte den brutale bortføringen fra sitt hjem på Alnabru i går.