- Jeg ble brukt og kastet av Bill

NEW YORK (Dagbladet): - Ikke gjør dette mot meg. Jeg føler meg brukt og kastet, skrev Monica Lewinsky i juni 1997. Sexaffæren var over, og Monica skjønte at hun måtte kaste inn håndkleet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bitterheten hennes var et faresignal for Clinton. Han visste at følgene kunne bli alvorlige.

Dette kom fram i presidentens vitnevideo og i Monica mange kjærlighetsbrev.

Det vi får vite er at Lewinsky så på Clinton som sin seksuelle tvillingsjel, inntil hun forsto forholdet ikke ville vare. Da ga hun beskjed om at hun ikke skulle stolt på ham, og at hun følte seg utnyttet.

Klenget på Clinton

Hun beskriver forholdet til presidenten som kjærlighet og besettelse, men mest kjærlighet. Hundrevis av sider viser en ung pike som blir dypt forelsket i en mann som er dobbelt så gammel som henne selv.

Og Clinton forsvarte henne ridderlig i sitt vitnemål: Hun er et grunnleggende godt menneske, selv om hun begynte å klenge på meg etter at forholdet var avsluttet.

Da hun stilte foran storjuryen, hadde hun laget en detaljert oversikt over alle møter med presidenten.

Selv kalte hun oversikten «høydepunkter i mitt forhold til presidenten».
- Jeg visste jeg var forelsket i ham, og jeg trodde han brydde seg om meg, sa hun med en bitter undertone i vitneforklaringen sin.
- Bill, jeg elsker deg, skrev hun i 1997.

- Vær snill mot meg. Vær så snill. Vær min venn, skrev hun seinere og bønnfalt Clinton om å fortsette forholdet. Clinton hadde brutt forbindelsen for lenge siden.

Hun skriver til ham. Igjen og igjen: Du så helt fantastisk ut... delikat... jeg er trett av å gråte... jeg elsker deg.