TOPPLEDERE:
Jacob Wallenberg, Fritz Schur og Dag Mejdell under pressemøte med styre i SAS mandag ettermidag på SAS-huset på Kastrup. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TOPPLEDERE: Jacob Wallenberg, Fritz Schur og Dag Mejdell under pressemøte med styre i SAS mandag ettermidag på SAS-huset på Kastrup. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

- Jeg ble dratt inn i et mørkt rom, alene med de fire-fem øverste lederne for SAS

- Det var en helt ekstrem situasjon, sier lederen av SAS-flygerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS-flygernes leder Jens Lippestad sier han fikk ultimatum i forbindelse med de nye avtalene i selskapet. Lippestad forteller at konsernledelsen dro ham med inn på et mørkt rom hvor han måtte skrive under på en ferdigskrevet avtale.

- Jeg ble dratt inn i et mørkt rom, alene med de fire-fem øverste lederne for SAS, gitt en ferdig formulert avtale og en penn. Dette var en helt ekstrem situasjon og et åpenbart ultimatum. Jeg har aldri opplevd maken, sier Lippestad til E24.

Mandag ettermiddag sa han at han er lettet over å være ferdig, men at han er svært frustrert over prosessen. Ledelsen bidro til å forsure forhandlingsklimaet fra starten, mener han.

- De gikk på våre medlemmer direkte med et budskap om at dette var et ultimatum, ikke et grunnlag for forhandlinger. Dette er ikke akseptabelt, sier Lippestad.

Lippestad mener SAS-ledelsen har konstruert konkursfrykt, som igjen har satt folks tillit på spill. Konkursspøkelset var slett ikke så nært som man kunne få inntrykk av, mener Lippestad. Han erkjenner samtidig at konsernet driver i en svært konkurranseutsatt bransje og at han skjønner at det er nødvendig å kutte i lønn og pensjoner.

Styreleder Fritz Schur i SAS har blitt forelagt Lippestads uttalelser.

- De ansatte har representanter i styret og Lippestad har hatt møterett på alle styremøter, var Schurs kommentar mandag ettermiddag.

(NTB)