- Jeg ble forgiftet av kyllingburger

En mann fra Lørenskog i Akershus mener han ble matforgiftet på en McDonald's-restaurant i Oslo. Burgergiganten har nå sendt en kartong med kyllingfileter til Næringsmiddeltilsynet i Oslo for kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en uke siden kjøpte mannen en McChicken-San på McDonald's restaurant på Alnabru i Oslo. Halvannen time seinere begynte han å føle seg uvel. Mannen oppsøkte lege, og det ble konstatert matforgiftning.

- Jeg var dårlig i én uke etter episoden, men alt jeg fikk fra McDonald's var et gavekort på 300 kroner, sier han.

Til kontroll

McDonald's Norge har nå sendt en kartong med kyllingfileter til kontroll ved Næringsmiddeltilsynet, og leverandøren, Prior, er varslet. Ifølge markedssjef Sven Hars i McDonald's Norge skal leverandøren nå kontrollere produksjonen av kyllingfileter.

McDonald's Norge har gått opp alle rutiner i forbindelse med den påståtte forgiftningssaken.

- Ut fra informasjonen vi sitter med i dag, ser vi ikke noen mulighet for at hendelsen på Alnabru skyldes maten han har fått hos oss. Det er derfor_slik saken stiller seg i dag_ikke aktuelt med noen form for kompensasjon, sier Hars til Dagbladet.

Ifølge burgergigantens salgsrapport ble det solgt i alt 89 McChicken-San forrige tirsdag.

- Vi selger mellom 600-650 McChicken-San pr. uke på denne restauranten. Det har ikke kommet andre klager på dette produktet, sier Hars.

Full sjekk

Da McDonald's Norge fikk melding om episoden, ble det gjenomført full sjekk av restauranten.

- Alle restaurantrutiner er sjekket og funnet i orden. Vi mener mannen må ha blitt matforgiftet på en annen måte, sier Hars.

Markedssjefen sier at det er vanlig praksis å utføre «en hyggelig gest» dersom kunder blir utsatt for slike ubehageligheter.

- Dette kan gis i form av for eksempel nye produkter eller gavekort på menyer. Det er dog ikke å regne som kompensasjon.

SJEKKES: En McDonald's kunde hevder han ble syk av en kyllingburger.