Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble fysisk dårlig da jeg hørte at han var drept

Avdøde Mohammad Arshad var Ap-politikeren Aslam Ahsans venn i 30 år. - Jeg kan ikke forstå dette. Han var alltid sympatisk, pålitelig og ordentlig.

Foto: OLAV OLSEN / AFTENPOSTEN / NTB SCANPIX
Foto: OLAV OLSEN / AFTENPOSTEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet jobber ut fra at den høyt respekterte familiemannen og restauranteieren Mohammad Arshad (52) kan ha blitt offer for en langvarig konflikt han ikke kan lastes for å ha blitt dratt inn i. Arshad ble angrepet av en eller flere gjerningsmenn natt til lørdag på Manglerud og etterlatt livløs midt i gata. Han døde kort tid etter på sykehus.

Nå sørger 52-åringens familie og slektninger både i Norge og Pakistan og en vennekrets på hundrevis av personer mens politiets drapsetterforskning pågår for fullt.

Om to uker skulle Arshad på en lenge planlagt pilgrimsreise - Hajj - til Saudi-Arabia, og ingen skal ha hatt inntrykk av at noe alvorlig tynget ham eller at han var i fare på noe vis. Fredag kveld ringte han kona for å si fra at han var ferdig på jobb og hjemme om en halv time, men etter å ha parkert bilen et steinkast fra boligen, ble han overfalt.

- Uforståelig Den kjente Ap-politikeren Aslam Ahsan (71) hadde kjent Arshad i omlag 30 år. Han ble varslet om det tragiske dødsfallet i går morges.

- Jeg har vært fysisk dårlig siden jeg fikk beskjeden om at han var drept, jeg ble helt utslått. Dette stikker dypt i meg. Jeg kan ikke forstå hvorfor dette har skjedd med ham, sier Ahsan til Dagbladet.

Han møtte 52-åringen så seint som for to uker siden, da de var på en felles middag.

- Som alltid var han i godt humør og hilste meg med et bukk og et stort smil, sier vennen.

Mohammad Arshad eide og drev to forskjellige serveringssteder i Oslo - Waldemars Café på St. hanshaugen og Frognerstranda kro ved E18. Samtidig var han en profil i det norskpakistanske miljøet, der han kjente «alle» og drev blant annet med veldedighet.

- Han var veldig godt likt og kjent som en sympatisk, pålitelig og troverdig type, sier Ahsan, som forteller at vennen også var opptatt av integrering.

- På 1990-tallet, mens både skolene og politiet manglet kontakt med de pakistanske foreldrene i det forebyggende arbeidet, var Arshad en meget aktiv bidragsyter da vi bygget opp et nettverk for å bedre dette, sier Ahsan.

Ahsan minnes også at den mye yngre vennen tok hans side offentlig i en opphettet debatt der Ahsan argumenterte for kvinners rettigheter i de muslimske miljøene.

VENN AV AVDØDE: Aslam Ahsan kjente Mohammad Arshad personlig og hadde et utelukkende godt inntrykk av 52-åringen. 
Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIX
VENN AV AVDØDE: Aslam Ahsan kjente Mohammad Arshad personlig og hadde et utelukkende godt inntrykk av 52-åringen. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg møtte sterkt motstand, men Arshad ga meg støtte da det stormet rundt disse spørsmålene. Det kommer jeg ikke til å glemme.

- Helt lovlydig En rekke venner forteller Dagbladet at avdødes restaurantdrift ble oppfattet som nesten uvanlig ryddig.

- Det har vært mye snusk i restaurantbransjen i Oslo, men Arshad har drevet redelig over veldig lang tid. Han var en lovlydig mann som var opptatt av å følge reglene, sier Ahsan.

Også han beskriver 52-åringen som en person som i langt større grad la en demper på uoverenskomster enn å eskalere dem.

- Han var ydmyk og alltid mild og stødig. Jeg har aldri opplevd at han har skapt konflikter, sier vennen.

- Familiens overhode Da slektninger og venner i går var samlet til minnestund på Manglerud, fortalte en av Arshads fettere til Dagbladet at det er uforståelig for familien at 52-åringen skulle være noe mål for voldsmenn.

- Han var virkelig et flott menneske og var familiens overhode og forbilde. Samtidig var han godt likt i en helt enorm omgangskrets. Han var alltid fredelig og tålmodig, og var noen uvenner eller hadde konflikter var målet hans alltid å løse det for dem på en rolig måte, sa fetteren til Dagbladet.

Sent i går kveld satt flere av familiemedlemmene i tunge politiavhør for å hjelpe etterforskerne i jakten på de ukjente gjerningsmennene.

På grunn av obduksjonen måtte Arshads familie i helga vente med begravelsen, som etter muslimsk skikk skal skje så raskt som mulig. Slektninger opplyser til Dagbladet at 52-åringen etter kona og barnas ønsker vil bli gravlagt i Oslo.

ÅSTED: Politiet tror 52-åringen ble angrepet like ved bilen etter at han hadde parkert den i gata bare et steinkast hjemmefra. Klokka 00.28 ble han funnet livløs av en tilfeldig forbipassrende drosjesjåfør. Foto: DANIEL LAABAK
ÅSTED: Politiet tror 52-åringen ble angrepet like ved bilen etter at han hadde parkert den i gata bare et steinkast hjemmefra. Klokka 00.28 ble han funnet livløs av en tilfeldig forbipassrende drosjesjåfør. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media