- Jeg ble helt satt ut

Ulveforkjemper Dag Bjørndal ble beskyldt for å være angiver under fengslingsmøte på Elverum.

RYSTET: Leder av den ulvevennlige organisasjonen «Aksjonen rovviltets røst», Dag Bjørndal, var tydelig rystet etter å ha blitt verbalt angrepet av ulvejakt-forkjemper Ove Mellem (bak). Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
RYSTET: Leder av den ulvevennlige organisasjonen «Aksjonen rovviltets røst», Dag Bjørndal, var tydelig rystet etter å ha blitt verbalt angrepet av ulvejakt-forkjemper Ove Mellem (bak). Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ELVERUM (Dagbladet): Det gikk svært ampert for seg utenfor rettssalen i Sør-Østerdal tingrett der to menn i dag framstilles for fengsling, siktet i den store ulvejaktsaken i Hedmark. Etter at pressen var kastet på gangen, ble det klart hvor steile frontene er mellom dem som er for ulvejakt, og dem som er imot.

- Jeg snakker ikke med angivere! utbrøt ulvejaktforkjemper Ove Mellem mot Dag Bjørndal, leder av den ulvevennlige organisasjonen «Aksjonen rovviltets røst».

- Jeg ble helt satt ut, jeg hadde ikke ventet noe slikt, sier en tydelig rystet Bjørndal til Dagbladet.

- Nye trusler I går sto Bjørndal fram i Dagbladet og fortalte at han til sammen er utsatt for flere hundre tilfeller av sjikane og trusler fordi han kjemper for å verne ulven i Norge. I dag ble han av Mellem offentlig beskyldt for å stå bak siktelsen mot tolv menn for Hedmark som er siktet for ulovlig å ha skutt ulv i stor stil i årevis.

- Det han sier, er bare ikke sant. Jeg har ikke drevet og overvåket dem, sier Bjørndal.

Han forteller at han denne uka har fått nye trusler etter å ha stått fram i media.

Mellem, som leder Elverum kommunes viltfaglige utvalg, var ikledd ei skyggelue med logoen til «Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk». Overfor Dagbladet utdyper han svært oppildnet hva han står for, og hvorfor han har dukket opp i retten.

- Jeg kjenner godt de to som fengsles i dag. De er arbeidsomme, skikkelige familiefedre som er presset til å skyte ulv, sier han.

- Kan snart ikke ha hund ute Mellem mener det nå er så mye ulv i Elverums-distriktet at folk rett og slett ikke har annet valg enn å ta loven i egne hender.

- Vi kan snart ikke ha hund ute. Det er håpløst når det er så tett mellom ulverevirene, sier han.

Lederen for Elverums viltfaglige utvalg er også sterkt kritisk til at dagens fengslingsmøter går for lukkede dører.

- De siktede behandles som Anders Behring Breivik! tordner han.

Mafiaparagrafen Alle de tolv siktede i ulvejaktsaken er nå avhørt. Fem er løslatt, mens tre fremdeles sitter i politiarresten. I dag skulle egentlig tre av dem framstilles for fengsling, men av praktiske årsaker blir bare to framstilt i dag.

Blant de siktede er en profilert jeger samt en tidligere politimann, melder lokale medier. Politiet mener de er medlemmer av et nettverk som systematisk samarbeider for å spore opp og jakte på ulv, og ser svært alvorlig på saken.

De tolv er siktet for grov miljøkriminalitet samt for organisert kriminalitet etter straffelovens paragraf 60a, den såkalte mafiaparagrafen. Siktelsen har en strafferamme på elleve års fengsel.

OPPILDNET: Ulvemotstander Ove Mellem, som også leder Elverum kommunes viltfaglige utvalg, la ikke skjul på hva han synes om forbudet mot ulvejakt. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
OPPILDNET: Ulvemotstander Ove Mellem, som også leder Elverum kommunes viltfaglige utvalg, la ikke skjul på hva han synes om forbudet mot ulvejakt. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer