- Jeg ble ikke presset ut

Berit Kjøll trakk seg som statens styrerepresentant i Aker etter eget initiativ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no) Det var i går ikke mulig å komme i direkte kontakt med Berit Kjøll, men via hennes presserådgiver Stein Jacob Frisch svarte hun på Dagbladets spørsmål.

- Kan du utdype hvorfor du har trukket deg fra styret i Aker Holding ASA?

- Årsaken er som jeg skriver i pressemeldingen:  Gode relasjoner og tillit er viktig for at et styre skal fungere effektivt. Samarbeidsklimaet i Aker Holding-styret har båret preg av de siste ukers diskusjoner, noe som ikke er til aksjonærenes og selskapets beste. Jeg ønsker derfor å tre ut av styret så snart et nytt styremedlem er klart. I tillegg er det et naturlig tidspunkt fordi eierne nylig har kommet frem til en omforent løsning og selskapet nå går over i en ny fase, skriver Berit Kjøll til Dagbladet.
 
Ikke presset ut
- Ble du på noen måte presset ut av styret?

- Nei, absolutt ikke. Jeg tok selv initiativ til å be om avløsning, og opplever at jeg har hatt og fortsatt har full støtte fra departementet.
 
- Føler du deg sviktet av næringsdepartementet i denne saken?
 Nei, absolutt ikke. Jeg tok selv initiativ til å be om avløsning, og opplever at jeg har hatt og fortsatt har full støtte fra departementet.
 
- Er du uenig i den løsningen departementet og Aker ASA har kommet fram til?

- Denne saken var så viktig at den ble løftet opp på eiernivå. Her har partene forhandlet frem en løsning som alle aksjonærene er enige om. Jeg forholder meg til det.
 
- Er det umulig for deg å fortsette i et styre som til de grader er styrt av Kjell Inge Røkke?

- Det er ikke lenger en aktuell problemstilling.

Svarer ikke
- Hvordan ser du på Kjell Inge Røkke i dag?
Dette spørsmålet ønsket ikke Beit Kjøll å svare på. Hun skriver innledningsvis at hun svarer på spørsmål som berører hennes styreverv i Aker Holding, ikke utenforliggende ting.
 
- Denne saken har sannsynligvis vært en belastning for deg, både som styrerepresentant fra staten og som privatperson. Hvordan har du opplevd tiden som er gått siden saken eksploderte?

Dette forholder jeg meg profesjonelt til, og vil fortsette å gjøre en så god jobb som mulig til selskapets og eiernes beste. 

TRAKK SEG:
Berit Kjøll har trukket seg som statens styrerepresentant i Aker Holding.
Arkivfoto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
TRAKK SEG: Berit Kjøll har trukket seg som statens styrerepresentant i Aker Holding. Arkivfoto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer