- Jeg ble kalt horemamma

Sykepleier Hildegunn Lindaas (39) slår tilbake mot LO.

SKJELLSORD: Hildegunn Lindaas, årets sykepleier i Haugesund i fjor, forteller at skjellsordene har haglet rundt barna hennes etter at LO anmeldte henne for slaveri og menneskehandel. Nå har politiet lagt disse anklagene døde. Foto: Arthur Halseid
SKJELLSORD: Hildegunn Lindaas, årets sykepleier i Haugesund i fjor, forteller at skjellsordene har haglet rundt barna hennes etter at LO anmeldte henne for slaveri og menneskehandel. Nå har politiet lagt disse anklagene døde. Foto: Arthur Halseid Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STAVANGER (Dagbladet.no): — Å bli hengt ut på den måten, var et sjokk. Vi hadde ingen mulighet til å forsvare oss. LO kan tydeligvis sine ting når det gjelder media, sier Lindaas til Dagbladet.

I fjor ble Hildegunn Lindaas (39) kåret til årets sykepleier i Haugesund. På nyåret ble trebarnsmoren hengt ut som menneskehandler og slavedriver.

Nå mener politiet at beskyldningene var grunnløse.

Grove anklagerDet var LO i Rogaland som i januar i år politianmeldte selskapet Norsk Helsepersonell AS og kommunene Stavanger, Karmøy, Sveio og Vindafjord for menneskehandel og slaveridrift. UDI anmeldte seinere firmaet for å ha innført 24 ukrainske sykepleiere til Norge, uten arbeids- eller oppholdstillatelse.

Nå er sakene mot kommunene henlagt av politiet, mens Norsk Helsepersonell ilegges ei bot på 75 000 kroner for mangel på oppholds- og arbeidstillatelser.Men de groveste anklagene, som førte til massive medieoppslag, avvises tvert.

— Vi har etterforsket saken grundig, og det er overhodet ingenting som tilsier at bestemmelsen om for eksempel menneskehandel er overtrådt. Det er direkte feil å kalle dette menneskehandel, sier politiadvokat Thor Arne Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer