Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Victoria's Secret anklages for rasisme:

- Jeg ble kastet ut av Victoria's Secret fordi jeg er svart

Undertøyskjeden beklager hendelsen.

KASTET UT: Kimberley Houzah hevder hun ble kastet ut av en Victoria's Secret-butikk i Alabama. Undertøysgiganten beklager og opplyser at den ansatte ikke jobber der mer. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undertøyskjeden Victoria’s Secret har utstedt en beklagelse etter at en afroamerikansk kvinne fortalte at hun ble kastet ut av butikken deres på kjøpesenteret Quintard i Alabama, melder CNN.

Kimberley Houzah filmet hendelsen og la det ut på Facebook. I videoen forteller hun at hun og en annen afroamerikansk kvinne ble kastet ut av butikken av en person de trodde var daglig leder.

Årsaken skal ha vært at en tredje afroamerikansk kvinne ble beskyldt for å ha stjålet fra butikken.

- Hun sjekket ikke veska mi. Hun beskyldte meg ikke for å ha stjålet noe. Men fordi jeg er svart og en annen svart kvinne blir tatt for å stjele noe, så må jeg og den andre kvinnen være tilknyttet hverandre, sier Houzah i Facebook-videoen.

- Vi kom ikke engang inn i butikken sammen. Vi var bare der tilfeldigvis samtidig, sier hun.

Victoria Secret opplyser at den ansatte som kastet ut kvinnene ikke jobber i butikken lenger.

- Vi tar det hun opplevde svært alvorlig. Vi har tatt kontakt med kvinnen direkte og beklaget hendelsen, opplyste Victoria Secret på Facebook, ifølge CNN.

- Det som skjedde i vår butikk skulle aldri ha skjedd, og det representerer ikke hvem vi er og hva vi står for, skriver de videre.

Ingen ble arrestert i forbindelse med det angivelige butikktyveriet, skriver AL.com.

Politie opplyser til avisa at person tilsynelatende ble stoppet av de ansatte og at ingenting ble tatt ut av butikken, men politiet ble ikke varslet om hendelsen på det tidspunktet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!