Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps pressesjef skal ha blitt kastet ut av restaurant:

- Jeg ble kastet ut fordi jeg jobber for Trump

Familiemiddagen gikk ikke helt som planlagt.

KASTET UT: Sarah Huckabee Sanders skal ha blitt kastet ut av restauranten i Virginia. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KASTET UT: Sarah Huckabee Sanders skal ha blitt kastet ut av restauranten i Virginia. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pressesjef i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, hevder at hun fredag kveld ble sparket ut av restauranten Red Hen i byen Lexington i Virginia. Årsaken skal ifølge Sanders være jobben hennes. Det skriver AP.

- I går kveld ble jeg av eieren bedt om å forlate restauranten Red Hen fordi jeg jobber for President Trump. Jeg forlot stedet høflig, skriver Sanders på Twitter.

Hun legger også til at hun alltid forsøker å behandle folk med respekt, også de hun ikke er enig med. Twitter-meldingen fikk over 22 000 kommentarer i løpet av én time etter at den ble lagt ut. En av dem som har respondert, er Sanders far, Mike Huckabee.

- Fordommer er nå på menyen til Red Hen i Lexington. Eller du kan be om å få en hat-tallerken. Som forrett kan du få småretter for små hjerner, skriver Huckabee.

Ikke den første

Sanders’ episode er ikke den første ubehagelige hendelsen Trump-administrasjonen opplever. Den politiske rådgiveren og taleskriveren Stephen Miller ble sammen med ministeren for innenlands sikkerhet, Kirstjen Nielsen, oppsøkt og konfrontert av demonstranter mens de spiste på en meksikansk restaurant i Washington tidligere denne uka.

Årsaken skal ha vært de politikken som administrasjonen fører mot immigranter.

- SKAM DEG: Kirstjen Nielsen blir her oppsøkt og konfrontert av demonstranter mens hun spiser på en meksikansk restaurant. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Mange holder nettopp Nielsen ansvarlig for landets nye og strenge innvandringspolitikk, som har ført til at mer enn 2300 barn er skilt fra foreldrene sine ved grensa mellom Mexico og USA den siste måneden.

Selv har Sanders vært tilbakeholden med å svare på spørsmål om temaet. Likevel virket det ikke som om restauranteieren på Red Hen brydde seg om det. Personen som skal ha forsøkt å servere pressesjefen, Jaike Foley-Schultz, la ut følgende melding på Facebook etter episoden:

- Jeg serverte nettopp Sarah Huckabee Sanders i to minutter før eieren sparket henne og sju av familiemedlemmene ut av restauranten, skriver servitøren.

Kastet seg over tastaturet

Sanders' melding ga ikke uventet ringvirkninger, også for restauranten som kastet henne ut. Både Trump-administrasjonens tilhengere og motstandere hev seg over tastaturet etter hvert som nyheten spredte seg.

På restaurantens Facebook-side strømmet anmeldelsene inn. Noen ga slakt for oppførselen, andre sørget for å heve spisestedets omtale.

HØY TEMPERATUR: Det kokte over for flere av journalistene i salen da Trumps pressesjef Sarah Sanders møtte pressen etter at justisministeren hadde vist til bibelen på spørsmål om å adskille barn fra foreldre på grensen mot Mexico. Video: CNN Vis mer Vis mer

- Det er best å holde munn når man er der, fordi de ansatte vil kaste deg ut dersom de er uenige med deg. Hvorfor gidde å dra dit, det er mange skikkelige restauranter som serverer alle, skriver Michael McNamara.

Sapphire Cianfriglia velger på sin side å støtte restaurantens valg.

- Jeg setter pris på måten dere tok et moralsk standpunkt mot en administrasjon som framstår som nazityskland gjorde, skriver hun.

Restauranten selv, har så langt ikke kommentert hendelsen.