- Jeg ble kidnappet til giftemål tre ganger

Ei jente som nå er 14 år gammel sier at hun allerede er blitt kidnappet tre ganger til giftemål. Hun er en av de fornærmede i saken om menneskehandel i Bergen tingrett.

NEKTER: Silver Raducanu (t.v.) og Bobi Calin sier at det ikke er mulig å gifte bort ei jente tre ganger i romkulturen. Foto: Leif Stang/Dagbladet
NEKTER: Silver Raducanu (t.v.) og Bobi Calin sier at det ikke er mulig å gifte bort ei jente tre ganger i romkulturen. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Tre menn og tre kvinner fra romfolket er tiltalt for grov menneskehandel ved å ha presset unge jenter til giftemål i lav alder, tyveri, tigging og salg av falske gullsmykker. I tillegg er noen av dem tiltalt for seksuelle overgrep.

Alle de fire jentene som politiet mener er fornærmet i saken, har forklart seg i egne videoavhør med politiet. Avspillingen av disse startet i Bergen tingrett i dag.

- Press og stress I det første avhøret med jenta som nå er 14 år gammel, var hun tilbakeholden med å fortelle hva hun var blitt utsatt for av de voksne i reisefølget.

Tre måneder seinere, etter at hun hadde vært i samtaler med psykolog, fortalte hun i politiavhør at hun ble kidnappet tre ganger. Hensikten var at hun skulle bli giftet bort mot sin vilje. Den første kidnappingen skal ha vært i 2008 da hun var 11 år gammel.

Hun fortalte at moren bestemte at hun måtte gifte seg. Den første gangen ble hun kidnappet av ukjente menn da hun var hjemme hos sine besteforeldre. Hun skal ha blitt kjørt med buss til en familie som hadde en sønn på 17 år. Ifølge jenta skal guttens familie ha betalt 10 000 euro til hennes foreldre.  - Skulle ha samleie - De var visst en liten fest ved det første bryllupet, men jeg var ikke tilstede. Det var hans familie og min familie. Jeg vet ikke hva som skjedde der. Da festen var over var det slik at vi skulle ha samleie, sa jenta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer