Viggo Kristiansen løslates

- Jeg ble latterliggjort

- Mitt arbeid som har ført fram til dette, sier advokat Sigurd Klomsæt om løslatelsen av Viggo Kristiansen.

FORNØYD: Sigurd Klomsæt synes løslatelsen av Viggo Kristiansen er svært tilfredsstillende. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
FORNØYD: Sigurd Klomsæt synes løslatelsen av Viggo Kristiansen er svært tilfredsstillende. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en gledens dag for hovedpersonen selv, alle hans nærmeste og rettssikkerheten.

Dette sier advokat Sigurd Klomsæt, tidligere forsvarer for forvaringsdømte Viggo Kristiansen. Etter mange forsøk blir 42-åringen i dag løslatt fra fengsel, etter å ha sittet innesperret siden høsten 2000. Nå venter en avgjørelse i spørsmålet om det blir ny rettssak, eller om saken blir henlagt.

Klomsæt mener tirsdagens løslatelse kommer som en følge av arbeidet han har gjort for å gjenoppta saken.

Av gjenopptakelseskommisjonens rapport fra februar i år går det fram at Klomsæts arbeid fra over et tiår tilbake - blant annet med DNA-analyser - er en sentral årsak til at den tidligere klienten i dag kan spasere ut porten på Ila fengsel.

- Det er mitt arbeid fra 2008 til 2012 - da jeg ble fratatt advokatbevillingen - som har ført fram til dette. Arbeidet var jeg alene om sammen med mine engasjerte sakkyndige - det kan alle lese seg til i vedtaket, sier Klomsæt til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under faktaboksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer