- Jeg ble lei meg, etter 30 år i jobben er det litt seint å få advarsel på grunn av oppførsel

Spesialistkirurger ved Oslo universitetssykehus fikk trussel om oppsigelse etter å ha snakket om uholdbare arbeidsforhold i media.

LEI SEG:  Etter å ha jobbet som overlege med replantasjoner i 30 år pensjonerte Karl Hetland seg et år før planen fordi han ikke orket å forholde seg til arbeidsmiljøet på jobben. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
LEI SEG: Etter å ha jobbet som overlege med replantasjoner i 30 år pensjonerte Karl Hetland seg et år før planen fordi han ikke orket å forholde seg til arbeidsmiljøet på jobben. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En alvorlig arbeidsmiljøkonflikt ved seksjon for overekstremitet og mikrokirurgi ved Oslo universitetssykehus har beviselig gått hardt ut over tilbudet til pasientene, med stryking av operasjoner, fristbrudd og økende ventelister.

Dagbladet fortalte i fjor at seks av sju overleger ved seksjonen ikke orket tanken på å fortsette i jobbene sine, at de var bekymret for pasientene, og at de mente eneste løsning var at lederen måtte gå.

I tillegg jobber fire overleger ved seksjonen på legevakta, men disse er ikke involvert i dette. 

Etter dette mottok tre av overlegene skriftlig advarsel og trussel om oppsigelse. Legene mener de også tidligere har blitt oppfordret av ledelsen til å slutte.

- Orket ikke jobbe lenger En av disse legene, Karl Hetland, valgte å pensjonere seg et år før planen fordi «det ble så mye rot at han ikke orket å jobbe lenger». Han var med på å starte seksjonen for hånd- og mikrokirurgi.

- Jeg ble lei meg, etter 30 år i jobben er det litt seint å få advarsel på grunn av oppførselen min.

Saken er nå meldt til Statens helsetilsyn, og de resterende overlegene har stevnet sykehuset for retten, som har gitt sjukehuset frist til 30. april med å svare.   Færre vellykkede operasjoner Seksjonen er landsfunksjonen for barn med medfødte misdannelser i hånd og arm, og påsying av avkappede kroppsdeler.  De er Nord-Europas største enhet for mikrokirurgi. I fjor var tre av de sju overlegene sjukemeldt i en eller flere perioder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer