Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble lokket i en felle

Nordmann i Pattaya tatt med 50 gram heroin og skarpladd våpen.

HÅNDJERN: Med noen få eiendeler i en pose ble 39-åringen fredag morgen ført inn i en ventecelle i rettsbygningen i Bangkok. Onsdag kveld ble han
 arrestert i Pattaya med narko og våpen. Foto: Harald Henschien
HÅNDJERN: Med noen få eiendeler i en pose ble 39-åringen fredag morgen ført inn i en ventecelle i rettsbygningen i Bangkok. Onsdag kveld ble han arrestert i Pattaya med narko og våpen. Foto: Harald Henschien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bangkok (Dagbladet): Nordmannen som ble tatt med 50 gram heroin og et skarpladd våpen ber om hjelp.

- Jeg ble lokket i en felle, sier han til Dagbladet.

Mannen, som har operert som «politiassistent» i Pattaya sier fra cellen at dersom han blir dømt for det han er siktet for kan han idømmes dødsstraff.

- Jeg innrømmer at jeg hadde pistol, den er min og er registrert, det var også penger i posen jeg brakte med til utestedet El Paso i Pattaya. Men narkotika hadde jeg ikke, sier han fortvilet.

Mener det var en felle
Mannen forteller at hans oppdragsgiver, en norsk advokat hadde gitt ham pengene. Heroinet som ble funnet sammen med pengene og en skarpladd 38 kaliber pistol i en pose, mener mannen må ha blitt puttet der mens han var opptatt med å kikke på noe i en avis.

- Hva var oppdraget ditt?

- Det er en komplisert historie som egentlig handler om mislighold av et større pengebeløp. Jeg skulle møte en person på dette utestedet. Mens jeg var der ble jeg pågrepet av politiet mens den andre persone slapp fri. Dette var helt sikkert en felle.

- Hvorfor hadde du med deg pistol og penger?

- Som jeg sier, pistolen er min og lovlig registrert. Pengene hadde jeg mottatt av oppdragsgiveren.

Har det fryktlig bak murene
- Dette er det verste jeg har opplevd i mitt liv. På den trange cellen jeg satt på politistasjonen var det en person som skrek hele natten. Jeg får ikke i meg verken vått eller tørt. 39-åringen håper han kan komme ut på kausjopn i løpet av de neste 12 dagene varetekt.

- Kommer jeg ut av dette helvetet, da skal noen få svi! roper fra sin side av gitteret. Samtidig ber han journalistene om hjelp. Han har ennå ikke advokat og har trøbbel med å forstå dokumentene han blir forelagt.

Som assistent i pattayapolitiet jobbet han med oversettelse. Hvem kunne tjene på å sette opp en felle for deg?

Det er mest nærliggende å tro det er de som skylder min oppdragsgiver penger, men det kan ha vært andre, sier han til Dagbladet.

Han sier det hele er komplisert. Han ønsker nå kontakt med Interpol for å finne ut hvem som har satt fellen som kan koste ham resten av livet bak murene.

Ifølge ansatte i rettsbygningen vil mannen nå bli overført til Bangkoks varetektsfengsel fram til endelig tiltale foreligger.

TATT MED PISTOL OG DOP: Her poserer nordmannen med et skytevåpen. Foto: privat
TATT MED PISTOL OG DOP: Her poserer nordmannen med et skytevåpen. Foto: privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media