VAR RETT VED: Denne kvinnen var rett ved åstedet på Tøyen da skytingen startet.  Foto: Torbjørn Katborg Grønning /  Dagbladet
VAR RETT VED: Denne kvinnen var rett ved åstedet på Tøyen da skytingen startet. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / DagbladetVis mer

- Jeg ble løpt ned av to menn, og så startet skytingen

En kvinne var rett ved åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann ble i ettermiddag skadd i forbindelse med en skyteepisode på Tøyen i Oslo. Tilstanden til mannen er foreløpig ikke kjent, annet enn at han ikke er i livsfare.

Dagbladet har snakket med to venninner som var rett ved åstedet da skytingen startet.

- Jeg ble sprunget ned av to menn på vei vekk herfra, og idet de rundet hjørnet ble det avfyrt skudd. Da så jeg at flere personer satt på en mann på bakken, og sparket og slo på ham, sier en av dem.

Politiet fikk melding om hendelsen i 16.30-tida.

- Ti skudd Venninna hennes var innendørs da oppgjøret startet.

- Jeg hørte opptil ti skudd. Minst ti, tror jeg. Jeg satt på rommet og så hørte jeg skyting. Først jevnlig skyting med litt pause mellom hvert skudd, så en rekke skudd på kort tid. Jeg sprang ut på kjøkkenet og så ned i krysset. Da så jeg en person som satt oppå en mann, og pekte med pistolen i været, sier hun.

- Det var en gjeng som gikk til angrep på den personen som lå på bakken. Jeg er skjelven, det er veldig ubehagelig.

- Sparket mens han lå nede Ved åstedet møter Dagbladet også en annen kvinne som så episoden som utspant seg i lyskrysset.

- Jeg satt i leiligheten min, og hørte skudd. Jeg gikk til vinduet og så da en mann som lå på bakken, mens to-tre personer holdt ham nede, sier kvinnen.

En av de andre beboerne i krysset hørte også skytingen fra leiligheten.

- Jeg løp ned og sto ved krysset. Da så jeg en person sto med en pistol, og han pekte på personen på bakken, mens han ble holdt nede. Mannen blødde fra panna. De sparket mannen og holdt ham nede. De viste knyttnevene og var brutale, sier vitnet.

- Hvor mange skudd hørte du?

- Jeg har snakket med noen som har hørt at det ble skutt i flere omganger, men jeg hørte bare en omgang. Det var rundt 4-5 skudd.

- Hvordan var det å se dette?

- Jeg var ganske skjelven etterpå, det var ekkelt å se dette. Jeg skjønte at en person var skutt og hardt skadd, og at han trengte hjelp. Men de sto over ham med en pistol, så det var ikke noe jeg kunne gjøre - annet enn å ringe politiet, sier hun.