- Jeg ble lurt av Moland og French

Den norske guiden og ekstremreisegründeren Svante Strand (40) overførte 300.000 kroner til SIG Uganda.

HEVDER SEG LURT: Polfarer og eventgründer Svante Strand (40) overførte 300.000 kroner til selskapet SIG Uganda. Han sier at han ikke vet hvor pengene har tatt veien. Foto: Espen Røst
HEVDER SEG LURT: Polfarer og eventgründer Svante Strand (40) overførte 300.000 kroner til selskapet SIG Uganda. Han sier at han ikke vet hvor pengene har tatt veien. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Dagbladet har fått tilgang på dokumentet som bekrefter at Strand i mai 2008 overførte 300.000 til selskapet Special Intervention Group Uganda.

«Dette dokumentet bekrefter at Special Intervention group (U) har blitt tilsendt og motatt ett beløp på 300.000,- (tre hundre tusen) Norske kroner av Svante Strand», heter det i dokumentet.

Det går også fram at Strand når som helst kan kreve pengene tilbakebetalt:

«Dette tilsendte beløpet er Svante Strand sin eiendom og han innehaver alle rettigheter over disse pengene. Hvis Svante Strand ønsker å få tilsendt pengene tilbake fra SIG (U) skal de bli returnert snarest mulig. Beløpet er ikke å betrakte som et lån og er rentefrie derav.»

- Skulle ikke brukesStrand er erfaren i eventbransjen, og har blant annet hatt med seg kunder på turer til Nordpolen. På nittitallet var han spesialsoldat.

Strand forteller at han ble kontaktet av Moland og French om et forretningskonsept for eventer med militært tilsnitt i Uganda.

- Jeg ble invitert på en 3 dagers visningstur i Uganda for å se på mulighetene. Her ble jeg vist rundt i Kampala, vi så på kjøretøy, hoteller, restauranter og helikopter samt visning på Lodgen (Naris Lodge). Som ved alle andre turer og opplevelser er det viktig å sjekke ut innholdet. Dette er eneste gangen jeg har vært i Uganda og for ordens skyld har jeg aldri vært i Kongo, sier Strand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer