- Jeg ble lurt av TV 2

Abid Q. Raja leste ikke høyt fra Dagbladet, bedyrer advokatkollega Helge Hjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) I går ble det klart at politiet anmelder advokatene Abid Q. Raja og Helge Hjort til politiet for grov uforstand i tjenesten. Det skjer etter at advokat Raja 12. mai i år tok med lørdags-Dagbladet på cella til B-gjeng-faren (63) som satt fengslet med brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting.

- Det er selvfølgelig ikke bra at dette ble gjort, jeg skal være den første til å beklage det, sa Hjort i går til TV 2 Nyhetene.

Nå raser Hjort mot TV-kanalen, som han mener kryssklippet hans uttalelser slik at det i innslaget fremstod som om han var enig i politiets kritikk av advokatene. Politiet hevdet at Raja leste høyt for klienten.

- Der ble jeg rett og slett lurt til å uttale meg om hva som faktisk skjedde under dette fengselsbesøket. Jeg bedyret at det ikke ble lest høyt fra avisen, men sa at det var beklagelig at det ble lest i en avis. Så brukes min beklagelse til å bekrefte politiets beskrivelse av saken. Det er en fiks måte å tale usant på, sier Hjort til Dagbladet.no.

Han understreker at både han og kollega Raja har beklaget at avisen ble tatt med inn på cella, men at de begge to har fremholdt at det aldri ble lest høyt fra avisen for klienten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer