Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble lurt til å innrømme drap

Få timer etter at han ble pågrepet, innrømmet tannlegen at han hadde ønsket å skyte kona og deretter begå selvmord. I dag angrer han på tilståelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FINNSNES (Dagbladet): I går startet saken mot tannlegen i Senja tingrett. Han angrer nå på politiforklaringen han avga umiddelbart etter konas død. Der fortalte han lensmann Arnold Nilsen om hvordan han hentet hagla på kontoret, at den var ladd, at han gikk mot henne og skjøt henne i halsen på kloss hold i deres eget hjem, natt til 9. januar i år. Deretter mener påtalemyndigheten at han i hasjrus også truet med å ta livet av avdødes 13 år gamle datter dersom hun ringte etter hjelp.

Blødde i hjel

I dag hevder han at han bare ønsket å true kona med hagla for å få i gang en «dialog» om et vanskelig samliv.

- Hun skulle oppleve det slik at det kunne skje en katastrofe om hun ikke snakket med meg, sa han. Han hevder at både sikringen og avtrekker gikk av da det oppsto et basketak mellom de to. - Skuddet var et uhell. Jeg visste ikke at det var patroner i våpenet og ønsket ikke å forvolde hennes død, sa den 33 år gamle tannlegen i Senja tingrett i går. Tatjana Stakkevold døde momentant. Ektemannen hevder nå at han ikke visste at hagla var ladd. - Jeg var i ubalanse og ante ikke hva jeg sa. Lensmannen lurte meg til å skrive under på avhøret. Jeg fatter ikke at han kunne avhøre meg i den tilstanden, sa han i går. - Lurte han deg virkelig til å beskrive et drap i detalj? Og har du en forklaring på at du satt tre timer i politiavhør uten å få fram at hendelsen var et uhell? ville aktor Stig Ole Haug vite i retten. - Jeg hadde vært våken hele natta, jeg var neddopet og i sjokk, svarte tiltalte, som i en årrekke har hatt store rusproblemer.

Han møtte sin russiske kone på nattklubb i Tromsø i mars 2001 og fridde samme dag.

- Hun tilhørte et belastet miljø. Jeg syntes synd på henne og ville hjelpe, sa tiltalte.

Mistenksom

Problemene oppsto da kvinnen ønsket å begynne på deltidsutdanning i Tromsø. Det medførte at hun måtte være borte 18 helger i året. Tannlegen ble rasende da han fikk høre om konas planer. - Jeg var redd at hun da ville oppsøke sitt tidligere miljø. Derfor truet jeg med skilsmisse, noe hun ikke gikk med på. Det var dette jeg ønsket å diskutere med henne den natta dette skjedde, hevder tiltalte. I retten gjentok han flere ganger at han mener kona spredte usanne rykter om ham, og overfor lokalt helsepersonell framstilte ham som «voldelig ektemann». I dag skal offerets to barn - som nå er 14 og 17 år gamle - vitne mot sin stefar.

I RETTEN: Tannlegen fra Finnsnes (sladdet) får en klem av sin far. Til venstre forsvarer John Chr. Elden.