- Jeg ble lurt til å jobbe for luselønn

Nawal (22) jobbet for 61 kroner i timen i sommer, uten krav på sykepenger. Hårreisende, mener LO. Utnytting, mener Handel og Kontor.

IKKE RÅD TIL SKOLEBØKER: Nawal (22) har jobbet som sommervikar i markedsanalysebedriften Berent i juni og juli i år. Hun klarer ikke en gang å finansiere skolebøkene for høstens semester på Universitetet i Oslo med det hun har tjent. Foto: Bjørn Langsem
IKKE RÅD TIL SKOLEBØKER: Nawal (22) har jobbet som sommervikar i markedsanalysebedriften Berent i juni og juli i år. Hun klarer ikke en gang å finansiere skolebøkene for høstens semester på Universitetet i Oslo med det hun har tjent. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nawal (22) fra Oslo har vært sommervikar i markedsanalysebedriften Berent i juni og juli i år. Hun fikk utbetalt 3340 kroner etter å ha jobbet 54 timer i juni. Dette tilsvarer 61 kroner i timen i nettolønn. Lønnen for juli har hun ennå ikke fått.

Ikke råd til skolebøker- Jeg føler meg lurt. De har betalt meg luselønn, men jeg ble lovet 215 kroner i timen på jobbintervjuet. Nå har jeg ikke råd til skolebøkene jeg trenger for høstens studiestart, sier Nawal til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å ha etternavnet sitt eller ansiktet i avisen.

Kontrakten var et sjokkEtter at Nawal hadde jobbet i Berent i to og en halv uke og stilt markedsanalysespørsmål via telefon, fikk hun arbeidskontrakten utdelt. Der står det at hun ikke har krav på sykepenger. Under avsnittet om lønn, fikk Nawal seg en overraskelse:

Hun skulle kun få betalt for de minuttene hun intervjuet. De minuttene hun bruker på å si hei og å forklare hvorfor hun ringer, vil bli trukket fra på lønnen. Hvis intervjuet avsluttes før det er ferdig, får hun ingenting betalt.

- Jeg kan sitte på jobben i fire timer og få betalt for under en halv time. For det er ikke alltid vi finner noen å intervjue. Mange av nummerne vi får oppgitt er feile, og flere sier nei til å snakke med oss, forklarer Nawal fortvilt.Nekter å vise telefonloggHun har skrevet opp alle minuttene hun har jobbet, og viser Dagbladet både dette og lønnsslippen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer