- Jeg ble misbrukt av mormors kjæreste

Da mormoren døde, gikk jenta til politiet og fortalte en grusom historie: Fra hun var tre- fire år gammel ble hun seksuelt misbrukt av mormorens samboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Misbruket skal, ifølge jenta som nå er 24 år, ha pågått i 13 år.

Tiltalte er i dag 81 år gammel.

Det er en svært alvorlig tiltale som er tatt ut mot mannen. Han er tiltalt for utuktig omgang mot barn under 14 år, og mot barn under 16 år. Utuk-tig omgang mot barn under 14 år har en strafferamme på ti års fengsel.

Påtalemyndigheten mener at mannen har forgrepet seg en rekke ganger på jenta, helt fra hun var tre- fire år gammel. Overgrepene dreier seg om alt fra oralsex og beføling til samleie.

Var på besøk

Jenta har selv problemer med å huske eksakt når overgrepene begynte og hvor mange ganger hun er blitt misbrukt. Men det skal være snakk om mange gjentatte overgrep.

Den tiltalte 81-åringen, som nå bor i Sverige, ble samboer med jentas mormor på slutten av 70-tallet. De bodde i mange år i Oslo.

Jenta skal ha vært sterkt knyttet til sin mormor og var derfor veldig ofte på besøk hos henne. Det er under disse besøkene, i leiligheten til mormoren, at overgrepene skal ha funnet sted.

Nekter skyld

Så lenge jentas mormor levde, skal fornærmede ha holdt munn om hva som skjedde. Men etter mormorens død fortalte hun om overgrepene til flere personer, og seinere også til politiet.

81-åringen har hele tida nektet for at han har forgrepet seg på jenta.

- Han stiller seg helt uforstående til tiltalebeslutningen, sier advokat Even Rønvik.

Men politiet tror på jentas historie. Påtalemyndigheten mener at forklaringen hennes er styrket av vitneforklaringer fra andre i familien, og fra andre som har kjennskap til 81-åringen.

Innlagt

Det er tvilsomt om 81-åringen er soningsdyktig. Like før saken skulle for retten for et år siden ble han innlagt på sykehus. Det samme skjedde denne gangen: 81-åringen ble nylig innlagt på sykehus, og kan derfor ikke møte i retten i dag.