Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble misbrukt av siktede

Tidligere ansatt om å jobbe for den antatte Lommemannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet.no): - Jeg begynte å jobbe der som 13-åring og jobbet der i halvannet år. Alltid var det gutter i den alderen som jobbet utover kvelden, forteller en mann i 30-åra til Dagbladet.no.

Han er ikke overrasket over at hans tidligere sjef ble pågrepet i dag tidlig og at politiet mener den 55 år gamle bergensmannen er den lenge etterlyste Lommemannen.

- Alle visste at han likte smågutter. Dette har vært kjent i mange år. Spesielt i motorsportmiljøet, der mannen vanket, forgrep han seg på gutter, hevder bergensmannen overfor Dagbladet.no.

Etter overgrepsepisoden i 1999 ble 55-åringen sparket ut av miljøet, sier han til Dagbladet.no.

55-åringen ble i 1999 siktet og varetektsfengslet for et overgrep som skal ha skjedd på Sotra. Saken ble senere henlagt.

Ikke uvanlig med unge ansatte 

På slutten av 80-tallet startet Bergen kommune og Lions, opp en motorsportklubb. Ifølge en kilde, som var aktiv i klubben på samme tid som den angivlige Lommemannen, ble den siktede 55-åringen hentet inn som trener. 

- Han var en aktiv del av miljøet som både trener og deltaker, forteller kilden.

Selv hadde den tidlige aktive ingen negative opplevelser med den siktede.

- Det var en hyggelig kar. Jeg tenkte ikke på ham da jeg hørte at politiet hadde arrestert noen i denne saken.

image: - Jeg ble misbrukt av siktede

En annen kilde som kjenner motorsportmiljøet bekrefter 55-åringens rolle i klubben.

- Han ledet klubben fram til 1995 da den ble nedlagt. Klubben ble stiftet fordi han kjøpte inn fire-fem trialsykler. Han var både pådriver og ildsjel i klubben, sier han til Dagbladet.no.

Han mener den siktede var ute av trialmiljøet noen år før 1999-forholdet.

- Jeg ble misbrukt

Den tidligere ansatte i 30-åra som Dagbladet.no har snakket med sier han ble ansatt som 13-åring. Ifølge ham var det ikke uvanlig at så unge gutter fikk arbeid i bedriften til den siktede.

Også en kollega i bransjen bekrefter at den nå siktede og varetektsfengslede ofte hadde unge gutter til å jobbe for seg, og at han gjerne fulgte dem til motorsportstevner, skriver ba.no.

Mange år etter at han sluttet å jobbe for 55-åringen, husker mannen i 30-åra godt episoder i forbindelse med at han ble innkalt på sjefens kontor. Der ble han utsatt for grove tilnærmelser, forteller han til Dagbladet.no.

- Du sier det har vært kjent lenge at mannen har forgrepet seg på gutter. Var det ingen som dro kjensel på tegningene og overvåkningsbildene?

- Nei. De tegningene av han likner ikke i det hele tatt. Først nå kan jeg se en viss likhet, sier den tidligere ansatte.

- Helt vanlig nabo

Dagbladet.no har snakket med flere av naboene til den siktede 55-åringen.

- Han er en helt vanlig nabo som stilte opp på dugnader og var med da vi måtte strø veiene her i nabolaget, sier en kvinnelig nabo til Dagbladet.no.

55-åringen skal ha bodd i huset i over 20 år. Han er skilt og har to voksne barn. Alle naboene Dagbladet.no har snakket med kjenner ikke til noen overgrepssaker i nabolaget.

De er alle sjokkerte over dagens pågripelse i det som kan være en av norgeshistoriens største overgrepssaker.

- Lettet

I fem år har politiet jaktet intenst på serieforbryteren, som politiet mistenker står bak flere hundre overgrep mot gutter mellom 6 og 12 år.

Under politiets pressekonferanse i Ski i dag ble det klart at politiet føler seg sikre på at det virkelig er Lommemannen de har tatt.

DNA-spor knytter 55-åringen til fem overgrepsepisoder: Oslo i 1995, Trondheim i 2003, Odda, Jevnaker og Førde i 2006. DNA av mannen ble sikret gjennom hemmelig ransaking av huset hans i januar. Da hadde han vært i politiets søkelys siden november 2007.

- Lommemannen er endelig tatt, sa en lettet politimester Jørgen Olafsen under pressekonferansen.

Den 55 år gamle tobarnsfaren og mangemillionæren har sittet hos Kripos i kveld. Mandag vil han bli framstilt for varetektsfengsling.

Les også: Forsvarer Tor Erling Staff: - Har jo ikke skadet guttene

55-åringen er siktet for 11 tilfeller etter straffelovens paragraf 195. Politiet utelukker ikke at siktelsen vil bli utvidet i en av norgeshistoriens verste seksualforbrytersaker.

LOMMEMANN-SIKTET: Denne 55 år gamle mannen ble i dag pågrepet og siktet for 11 overgrepstilfeller. En tidligere ansatt hevder han ble misbrukt av mannen da han jobbet for ham som 13-åring.
LOMMEMANNEN: Den tidligere ansatte sier til Dagbladet.no at han ikke kjente igjen sin tidligere sjef gjennom tegningene, men mener nå det er visse likheter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media