- Jeg ble også forfulgt

TØNSBERG (Dagbladet): Turen hjem fra nyttårsfesten ble et mareritt for en Tønsberg-gutt. I over en halvtime ble 16-åringen forfulgt av en sjåfør i en mørk bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mørk bil ble sett både kvelden Lars Gillesen Hogsnes (17) forsvant, og i forbindelse med et kidnappingsforsøk på en 16-årig gutt like før jul.

Det var ved 03-tida natt til 1. nyttårsdag at 16-åringen begynte å gå fra en fest på Tangen i Tønsberg til hjemmet sitt på Husvik, drøyt tre kilometer lenger nord.

- Jeg oppdaget en mørk bil som kom kjørende sakte bak meg. Da bilen hadde kjørt slik etter meg i nesten ti minutter, ble jeg litt urolig, sier 16-åringen.

Da 16-åringen valgte å svinge av hovedveien, fulgte den mørke bilen etter.

- Da løp jeg gjennom noen hager og inn på en privat grusvei for å komme unna, forteller 16-åringen. Men etter å ha gått noen minutter på grusveien, kom den samme bilen opp bak ham igjen:

- Bilen stoppet og en mann på mellom 25 og 30 år kom ut. Han begynte å gå mot meg, men snudde og gikk tilbake til bilen sin da det kom to personer gående.

Vettskremt

16-åring var da blitt alvorlig redd, og småjo gget til han kom til et veikryss.

- Der dukket bilen opp bak meg på nytt. Mannen gikk ut og begynte å gå mot meg. Det var vanskelig å se ham, fordi jeg hadde lyset fra frontlyktene rett i ansiktet. Han var kanskje 180 centimeter høy. Han sa ingenting, bare gikk med raske skritt etter meg. Da det kom en maxi-taxi imot, snudde han og gikk tilbake til bilen igjen, forteller 16-åringen.

Moren, som satt oppe og ventet på sønnen sin, forteller at 16-åringen var likbleik da han stormet inn døra hjemme:

- Han skalv over hele kroppen, og snakket om en bil og en mann som hadde fulgt etter ham. Jeg måtte bruke en halvtime på å roe ham ned.

Mørk bil i søkelyset

Samme natt kontaktet hun og sønnen Tønsberg-politiet, men i går kunne ingen av de som etterforsker Gillesen Hogsnes' forsvinning kommentere denne saken overfor Dagbladet.

En mørk bil er også i politiets søkelys etter et kidnappingsforsøk på en 13-årig gutt 21. desember.

Også 27. desember, natta da Lars forsvant, ble en mørk bil observert av et vitne. Vitnet meldte fra til politiet om det hun oppfattet som mystisk kjøring.

Bilen ble observert i Holmenveien 8 ved 22.30-tida, ca. 100 meter fra huset fra der Lars sist ble sett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer