- Jeg ble også misbrukt av Sjöbergs stefar

Den norske høydehopperen Christian Skaar Thomassen (33) forteller om overgrepene han skal ha blitt utsatt for av treneren.

FORTELLER OM OVERGREP:  Christian Skaar Thomassen forteller om det påståtte overgrepet i et kapittel i boka til Patrik Sjöberg. Det var etter et møte med Thomassen at Sjöberg selv innrømmet at han hadde blitt utsatt fra overgrep av sin stefar og trener, og deretter bestemte seg for å skrive om det i en selvbiografi. Foto: Privat
FORTELLER OM OVERGREP: Christian Skaar Thomassen forteller om det påståtte overgrepet i et kapittel i boka til Patrik Sjöberg. Det var etter et møte med Thomassen at Sjöberg selv innrømmet at han hadde blitt utsatt fra overgrep av sin stefar og trener, og deretter bestemte seg for å skrive om det i en selvbiografi. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I selvbiografien «Det du inte såg» hevder den svenske høydehopperen Patrik Sjöberg at han gjennom flere år ble utsatt for seksuelle overgrep av stefaren, som også var hans trener.

Overgrepene skal ha skjedd fra elleveårsalderen, og blant annet inkludert onanering og nakenfotografering.

Det var etter et møte med den tidligere høydehopperen og nordmannen Christian Skaar Thomassen (33) at Patrik Sjöberg til slutt skal ha erkjent hva som hadde skjedd.

Nektet først Skaar Thomassen skal også ha blitt misbrukt av den samme treneren fra han var 11 til han var 14 år gammel. Men det var ikke før i 2009 at de påståtte overgrepene ble et samtaleemne mellom de to. Det var ti år etter at treneren døde.

- Sjöberg hjalp til med et arrangement i Strømstad, og jeg tok det opp med ham da vi var ute på byen på kvelden. Da nektet han for at det hadde skjedd, og det tok ett år før han erkjente det, sier Skaar Thomassen til Dagbladet.

Da bestemte Sjöberg for å skrive om det i selvbiografien «Det du aldrig såg». Skaar Thomassen har bidratt med ett kapittel i boka, hvor han forteller om det han selv opplevde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer