- Jeg ble påvirket av sjarmen hans

SLOTTSPLASSEN (Dagbladet): Da Bill Clinton hilste på tilskuere rundt Slottsplassen, sperret han øynene opp. Det kunne ikke være? Var det Monica Lewinsky? Han gikk bort, og plutselig sto den amerikanske presidenten og snakket med Lewinsky-dobbeltgjengeren Ingeborg Heldal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingeborg Heldal (26) er klassestyrer for klasse 4 A ved Uranienborg skole. Sammen med klassen hadde hun forberedt seg godt på oppmøtet på Slottsplassen, og sto lenge og ventet på verdens mektigste mann. Men ventetida var verdt det.

Flere av elevene i klassen fikk snakke med Bill Clinton, og han stoppet også opp hos Heldal, som sto og smilte og smilte mens hun hadde intens øyekontakt med Clinton. Så pratet de i tjue sekunder.

Pyntet for anledningen

- Om jeg ikke ble sjarmert, må jeg innrømme at jeg ble ganske påvirket av sjarmen hans, sier Ingeborg til Dagbladet :på nettet noen minutter etter møtet. Hun er fremdeles oppglødd.

- Han sa at norske barn var pene, og at det var koselig å møte dem.

Etterhvert begynte pressen å stimle seg rundt klasseforstanderen. Til NTB sa Heldal at hun hadde pyntet seg i litt i anledning dagen.

- Han er en flott mann, og jeg synes dette var litt stort. Plutselig sto han bare der og pratet, sier Heldal. Hun avviser bestemt hintene fra noen av elevene om at hun ligner på Monica Lewinsky:

- Det gjør jeg da slett ikke!

Ba om unnskyldning

Hun rakk å ønske ham velkommen til Norge, og sa det var en ære å hilse på ham. Så fortsatte presidenten å snakke med barna som sto sammen med Heldal.

- Han ba om unnskyldning for at han hadde latt oss vente så lenge, sier en av heldige jentene som fikk hilse på den amerikanske presidenten.

ER DET IKKE...? - Jeg ligner da ikke på Monica Lewinsky, sa norske Ingeborg Heldal - som overrumplet presidenten på Slottsplassen.