«Jeg ble pissed»

Storm-gründer Siri Kalvig er «pissed» over at Storm må ut med 40 000 i erstatning til Dyveke Henschien og Anita Pryme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): I går ble det avsagt dom i den meget omtalte værdamesaken. Dyveke Henschien og Anita Pryme gikk til sak mot sin tidligere arbeidsgiver Storm Weather Center, og krevde henholdsvis 510000 og 97000 kroner for tapt arbeidsfortjeneste - etter at de mente seg usaklig oppsagt i Storm.

Delt seier

Men det endte med et relativt lite beløp til de to.

Retten mener det er naturlig å gi oppreisning på til sammen 40000 kroner for den psykiske belastningen hele prosessen har påført dem. De mener summen må være så moderat fordi Storm relativt raskt etter at værdamebråket startet ordnet opp i de omstridte og ulovlige midlertidige kontraktene.

Bergen tingrett slår fast at saken er «delvis vunnet og dels tapt» for begge partene. Det stemmer også overens med hva Siri Kalvig følte da hun fikk dommen i hendene i går ettermiddag.

- Jeg er glad for at de gir oss rett på tre områder. Nemlig at arbeidsgiveren fortsatt har styringsrett over sine ansatte, at ingen er oppsagt og at ingen er mobbet. Vi vant på de prinsipielt viktige punktene, sier Kalvig.

Det hun derimot er svært misfornøyd med, er oppreisningen til Henschien og Pryme.

- Jeg må innrømme at jeg ble «pissed» da jeg så dette. Vi har innrømmet at bruken av midlertidige kontrakter var en uting. Men dette er forhold vi for lengst har ryddet opp i.

Mulig anke

Anita Pryme ønsket ikke å kommentere detaljer i dommen da Dagbladet snakket med henne i går ettermiddag.

- Vi ser på dette som en delvis seier. Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med oppreisningen. Men jeg ønsker ikke å kommentere resten av dommen før vi har tatt en gjennomgang av den med vår advokat i løpet av neste uke.

Dyveke Henschien gjemte seg godt for pressen i går, men sa til TV2 at «hun var glad for at Storm ble dømt i saken», men ønsket ikke å kommentere ytterligere.

Advokat Marius Reikerås går ganske langt i å antyde at dommen vil bli anket.

- Vi er fornøyd med at Storm er dømt for brudd på arbeidsmiljøloven, og at Henschien og Pryme er tilkjent oppreisning. Men det ligger i kortene at vi vurderer en anke, ja, sier Reikerås på telefon fra USA.

Julebord

Førstkommende fredag er det julebord i Storm Weather Center. Kalvig tror ikke dommen vil påvirke feiringen.

- Nei. Vi har det bra her nå. Og vi har alltid knallbra julebord.

MELLOMFORNØYD: Siri Kalvig var fornøyd med deler av dommen fra Bergen tingrett i går. Men ikke med at Dyveke Henschien og Anita Pryme ble tildelt oppreisning.