GRUET SEG: - Jeg var bekymret for at det skulle gå ut over barnet i magen. Jeg gruet meg til å gå på jobben og fikk ikke sove, forteller gravide Johanne Flønes Monsen, som har termin 14. desember. Hun mener at jobben presset henne ut da hun ble gravid. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
GRUET SEG: - Jeg var bekymret for at det skulle gå ut over barnet i magen. Jeg gruet meg til å gå på jobben og fikk ikke sove, forteller gravide Johanne Flønes Monsen, som har termin 14. desember. Hun mener at jobben presset henne ut da hun ble gravid. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer

- Jeg ble presset ut fordi jeg var gravid

Uloba-assistent Johanne Flønes Monsen (26) sier hun ble presset ut av jobben etter at hun ble gravid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg var bekymret for at det skulle gå ut over barnet i magen. Jeg gruet meg til å gå på jobben og fikk ikke sove, forteller gravide Johanne Flønes Monsen, som har termin 14. desember.

I 2009 startet Monsen i en jobb som assistent for handikapgiganten Uloba. Jobben gikk ut på å være personlig assistent for en handikappet mann.

- Jeg likte meg godt på jobben, forteller hun. I Uloba-systemet er ofte arbeidslederen den handikappete personen selv.

Gravid assistent I juni ble det klart at Johanne var gravid. Arbeidslederen ville at hun skulle bære flere tunge sekker med ved på hans egne hytte.

- Jeg reagerte på at en slik oppgave ble gitt til meg som var gravid, og ikke til en av de andre ansatte, forteller hun.

Etterpå ble Johanne, på tross av hun er fast ansatt, ikke satt opp på flere vaktlister. Da Johanne spurte om hvorfor hun ikke hadde fått lov til å jobbe de siste ukene svarte arbeidslederen at det var fordi «humøret hadde forandret seg etter at hun ble gravid» og at han derfor valgte å ikke bruke henne.

BEKLAGELIG: - At noen oppfatter at arbeidsledere opptrer som «småkonger» er veldig beklagelig og vi ser her at vi bør intensivere arbeidet med å følge opp våre arbeidsledere i forhold til hva som er godt lederskap, sier daglig leder i Uloba, Vibeke Marøy Melstrøm. Her sammen med seniorrådgiver Knut Flaaum (t.v.). Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET
BEKLAGELIG: - At noen oppfatter at arbeidsledere opptrer som «småkonger» er veldig beklagelig og vi ser her at vi bør intensivere arbeidet med å følge opp våre arbeidsledere i forhold til hva som er godt lederskap, sier daglig leder i Uloba, Vibeke Marøy Melstrøm. Her sammen med seniorrådgiver Knut Flaaum (t.v.). Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET Vis mer

- Jeg ble presset ut fordi jeg var gravid, sier hun i dag.

Ble straffet «Diskusjonen førte ikke til noen enighet, det utartet til en krangel, og arbeidslederen truet med at jeg ikke skulle få jobbe mer i tiden framover som straff», skriver Johanne i et notat kort tid etter. Kort tid etter innførte arbeidslederen en ny arbeidsplan hvor hun bare fikk lov til å jobbe fire timers arbeidsdager i noen uker «for så å opphøre fullstendig».

- Jeg nektet å skrive under på arbeidsplanen som jeg tolket som en form for oppsigelse, forteller Johanne. Hun mener dette var en utspekulert måte å forsøke å bli kvitt henne på.

- I praksis ville dette føre til at jeg sto helt uten inntekt før barnet ble født, og jeg ville mistet alle mine opptjente økonomiske rettigheter, sier hun.

Ville ikke tilpasse jobben Den 26-år gamle assistent klagde saken videre til ledelsen. Ifølge Johannes notat uttalte Uloba at «arbeidslederen er i sin fulle rett til å gjøre som han selv ønsker, for at han skal leve sitt liv slik han ønsker. Dermed tas ingen hensyn til assistenten».

- Ledelsen fortalte meg at det ikke var deres jobb å tilpasse arbeidsplassen for gravide. De fortalte meg at de var villig til å ta saken helt opp til Høyesterett hvis jeg klagde. De var ikke villig til å gå med på noe som kunne svekke de funksjonshemmedes frihet, forteller Johanne.

Vil ikke kommentere saken Dagbladet har konfrontert Uloba med hele intervjuet med Monsen. De vil ikke kommentere Monsens påstander og daglig leder i Uloba, Vibeke Marøy Melstrøm, sier de ikke vil gå inn i enkeltsaker offentlig, men understreker at «de alltid forsøker å opptre ryddig og støttende for assistentene våre i slike saker». Arbeidslederen ønsker ikke å kommentere saken.

Den 26 år gamle assistenten har fått fra tilbud fra ledelsen om økonomisk kompenasjon for den perioden hun har fått redusert arbeidstid. Dagbladet har sett en kopi av kompensasjonsforslaget. Johanne mener denne avtalen er for dårlig, da den ikke gjenspeiler hennes faktiske inntekt.

- BLE PRESSET UT: - Jeg ble presset ut fordi jeg var gravid, sier Johanne Flønes Monsen. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
- BLE PRESSET UT: - Jeg ble presset ut fordi jeg var gravid, sier Johanne Flønes Monsen. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

I dag er Johanne i svangerskapspermisjon siden Uloba «dessverre ikke har mulighet til å tilby annet arbeid under graviditeten».

- Småkonger Dagbladet har siden i sommer blitt kontaktet av over 20 assistenter som forteller om dårlige arbeidsvilkår og forskjellige former for trakassering.

«Assistentene er prisgitt de enkelte "småkongene" som sitter som arbeidsledere/sjefer, samt at Uloba som organisasjon ikke oppfyller arbeidsmiljøloven på mange punkter», skriver en Uloba-assistent i en e-post til Dagbladet.

- At noen oppfatter at arbeidsledere opptrer som «småkonger» er veldig beklagelig og vi ser her at vi bør intensivere arbeidet med å følge opp våre arbeidsledere i forhold til hva som er godt lederskap, sier daglig leder i Uloba, Vibeke Marøy Melstrøm. Ordningen fungerer slik at hvis en kommune mener en person er skikket til å være arbeidsleder kan disse søke om å bli med i Uloba, og Uloba vil da starte lederopplæringen, forteller Melstrøm.

- Det er en lang prosess for en del funksjonshemmede å ta lederrollen og derfor har vi i Uloba obligatorisk lederopplæring og en rådgivningstjeneste som alltid er tilgjengelig for arbeidslederne, sier Melstrøm.

GIGANT: Uloba er en såkalt BPA-bedrift (borgerstyrt personlig assistanse) som er eid og drevet av funksjonshemmede selv. Bedriften har vokst til å bli en gigant med 1000 andelseiere og 5500 ansatte. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET
GIGANT: Uloba er en såkalt BPA-bedrift (borgerstyrt personlig assistanse) som er eid og drevet av funksjonshemmede selv. Bedriften har vokst til å bli en gigant med 1000 andelseiere og 5500 ansatte. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET Vis mer