- Jeg ble ranet av drosjesjåføren

Oslo Taxi vil ikke hjelpe Mona (50).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Hadde jeg tatt en pirattaxi, så ville det selvsagt vært en annen sak. Men dette er et ordentlig taxiselskap, sier Mona Frøshaug (50) til Dagbladet.no.

Frøshaug hadde vært ute på byen med jobben fredag kveld. Da hun skulle hjem, praiet 50-åringen en drosje fra Oslo Taxi utenfor utestedet Pigalle på Grønland. Hun skulle hjem til Mortenrud, men ved Konows gate i Gamlebyen skal sjåføren plutselig ha stanset bilen.

- Sjåføren sa han ville ha kortet mitt, men jeg sa at jeg skulle betale for turen med kontanter. Da rev han veska ut av fanget mitt, forteller Frøshaug.

- Han kastet meg ut av bilen. Så da sto jeg der, lettkledd i mange minusgrader og uten husnøkler, mobiltelefon eller penger til å komme meg hjem.

- Jeg følte avmakt. Som sykepleier ved akuttpsykiatrien er jeg vant til mange rare hendelser, men jeg hadde aldri trodd noe slikt skulle hende meg.

- Fikk ikke hjelp fra drosjeselskapet
Etter få minutter stoppet en bil med to unge menn, som lånte Frøshaug en mobiltelefon. Hun ringte Oslo Taxi for å melde i fra om hendelsen, og ba dem spore opp bilen.

- Jeg fikk beskjed om at de ikke kunne hjelpe meg når jeg ikke hadde bestilt taxi over telefon, og at det ikke var noe de kunne gjøre.  De sa at det ikke var noe de kunne gjøre, og at jeg bare måtte gå til politiet og anmelde saken, sier Frøshaug.

Frøshaug dro til sentrum politistasjon for å levere en anmeldelse. En annen sjåfør fra Oslo Taxi som hørte historien hennes, tilbød seg å kjøre henne helt hjem. Uten nøkler kom hun seg imidlertid ikke inn i leiligheten sin, og så ingen annen løsning enn å dra ned på politistasjonen på Manglerud.

Først i fem-tiden om morgenen våknet sønnen av at hun ringte, og låste opp døren for Frøshaug.

- Sporer ikke opp biler for kundene
Oslo Taxi forklarer til Dagbladet.no at de ikke kan oppgi til kundene hvilke biler som har vært i de aktuelle området.

-  Det er riktig at vi ikke kan spore opp drosjer for kundene våre i etterkant, sier en gruppeleder på Oslo Taxis callsenter, som ikke ønsker å fremstå med navn.

- For å kunne spore opp drosjene, trenger vi enten at de har ringt og bestilt bil hos oss, betalt med kort eller har kvittering, sier han.

- Burde dere ikke alltid vite hvor drosjene deres har vært?

- Hvis det blir politisak av det, så har vi teknikere som kan ta seg av det etter helgen. Det er ingenting vi kan gjøre nå for å spore opp biler.

<strong>FÅR IKKE HJELP:</strong> - Jeg hadde aldri trodd noe slikt skulle hende meg, sier Mona Frøshaug. MMS-foto: Privat
FÅR IKKE HJELP: - Jeg hadde aldri trodd noe slikt skulle hende meg, sier Mona Frøshaug. MMS-foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer