Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble så full at jeg måtte spy

Den fornærmede 16-åringen hevder hun ble skjenket på denne fjellseteren.

SETEREN: Det er på denne fjellseteren ordføreren disponerer i nærheten av Vågå at jenta skal ha blitt skjenket, ifølge hennes forklaring. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SETEREN: Det er på denne fjellseteren ordføreren disponerer i nærheten av Vågå at jenta skal ha blitt skjenket, ifølge hennes forklaring. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): I retten i dag forklarte den 16 år gamle fornærmede i Vågå-saken at hun skal ha blitt skjenket av Rune Øygard da de to var alene på en fjellseter han disponerer i Finndalen like i nærheten av Vågå.

- Den kvelden jeg og Rune var alene, fikk jeg servert Bailey's og Whisky og slike sterke drikker. Jeg husker jeg gikk bortover gangen og måtte gå ut og spy, hevder jenta.

Hun husker at hun kom tilbake og la seg på senga, men etter det ble det svart, forteller hun. Da hun våknet, satt ordføreren ved siden av henne med en bøtte, hevder jenta.

- Drakk fem shotglass - Jeg hadde «rasa og spydd» hele natta. Jeg fikk whisky og annet som sto i skapet på setra.

Aktor spør henne om hun drakk mer enn Bailey's.

- I hvert fall noe som var brunt gjennomsiktig, og noe som var blankt, svarer jenta.

Hun anslår hun drakk til sammen fem shotglass, og husker at hun var rød i øynene dagen etterpå.

Sendte bilder - Jeg ble mer og mer rød, til slutt dekket det nesten det hvite i øynene. Jeg så egentlig ikke ut. Jeg var dårlig i flere dager etterpå, sier fornærmede, og legger til at hun sendte bilde av det røde øyet sitt til mora og kjæresten.

I den første delen av jentas forklaring i dag, fokuserte aktor mye på reisene 16-åringen har vært på sammen med den overgrepstiltalte ordføreren.

Det er fra tidligere kjent at de har vært sammen på tre ulike hytter og tre hoteller i Oslo, Molde og Larvik.

New York-tur I dag spurte aktor også om det har vært noen turer de skulle på som ble avlyst.

- Jeg skulle få være med til New York, for Rune skulle i et møte. Vi skulle reise i midten av oktober, tror jeg, svarer jenta.

Ifølge jenta spurte ordføreren skolen hennes om hun kunne få fri uten å få fravær, og de skal ha sagt ja så lenge hun holdt et foredrag. Det er ikke klart hvorfor denne turen ble avlyst.