- Jeg ble så sint at jeg knuste en kjøkkenstol foran øynene hans

Den hovedtiltalte moras (46) eldste sønn (25) om stefaren.

BESKYTTER:  Forsvarer for den hovedtiltalte stefaren, Sverre Næss, tror sønnen beskyttet sin mor, den hovedtiltalte kvinnen (46), i sitt vitneavhør.
BESKYTTER: Forsvarer for den hovedtiltalte stefaren, Sverre Næss, tror sønnen beskyttet sin mor, den hovedtiltalte kvinnen (46), i sitt vitneavhør.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): Den hovedtiltalte mora i overgrepssaken i Aldal så ikke like mye ned i bakken retten i dag, som hun har gjort de foregående ukene.

Da hennes eldste (25) sønn inntok vitnebenken rundt 11.30 fulgte hun godt med på hva han sa.

Sjokk at mamma drakk Sønnen beskrev hvordan han mente at livet til moren forandret seg radikalt etter at den hovedtiltalte stefaren (64) flyttet inn i huset i Alvdal.
 
- Mamma drakk øl, noe jeg aldri har sett henne gjort før. Jeg reagerte på det. Det var et sjokk for meg at min mor drakk. Det ble mer og mer alkohol med tida, hevdet sønnen.

Sønnen fortalte videre at han tok opp utviklingen med stefaren, men at ingenting kom ut av samtalen.

- Jeg husker en episode på kjøkkenet. Jeg ba han slutte å kjøpe inn alkohol til henne. Han svarte at han ikke kunne hjelpe meg med det. Jeg ble så sint at jeg knuste en kjøkkenstol foran øynene hans, sa sønnen.

Nært forhold Han påstod også at småsøsknene hans forandret seg etter stefarens inntog. Blant annet hevdet han at lillesøsteren ble mer aggressiv.

Forholdet til moren sin beskrev han som godt. Han hevdet blant annet at det var så godt at en tidligere kjæreste av moren ble sjalu på ham.

- Jeg og min mor hadde et åpent forhold, og kunne prate om alt det var noe, sa sønnen.

Dagbladet var også vitne til at moren og sønnen klemte hverandre da de møttes ute i en pause etter at han var ferdig med sin vitneforklaring.

- Beskytter henne Forsvarer for den hovedtiltalte stefaren, Sverre Næss, mener sønnen beskytter moren.

- Han beskytter henne, sier Næss til Dagbladet.

Hvorfor tror du han gjør det?

- Blod er tykkere enn vann, svarer Næss.

Næss legger til at han håper sønnen ikke holdt igjen viktige detaljer i vitneavhøret, men at han fortalte «den store og hele sannheten».

Dagbladet følger vitneforklaringene.

SØNNEN VITNER I DAG: Den hovedtiltalte moras eldste sønn vitner i dag i Nord-Østerdal tingrett.
SØNNEN VITNER I DAG: Den hovedtiltalte moras eldste sønn vitner i dag i Nord-Østerdal tingrett. Vis mer