- Jeg ble så stressa at jeg begynte å blø neseblod

Torunn Straumøy og Alf Kristiansen ble evakuert fra Statfjord A i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Torunn Straumøy ble vekket litt over klokka seks i dag tidlig av at alarmen gikk på Statfjord A i Nordsjøen.

Hun gikk til mønstringsplassen der alle skal samles ved alarmsituasjoner. Hun ble sammen med de over 200 kollegene plassert i livbåtene etter oljelekkasjen var et faktum.

- Jeg ble så stressa at jeg begynte å blø neseblod, sier Straumøy til Dagbladet.no.

Slapp livbåten

Hun begynte å jobbe på plattformen i april 1978. Egentlig jobber hun som Ressursperson drift på Statfjord B, men er for tiden vikar på A-plattformen.

- Vi satt i livbåtene til klokka 07.30. Heldigvis kom det helikopter og hentet oss, så vi slapp å senke båtene, sier hun.

Hun sier at aksjonen gikk bra og alle gjorde oppgavene de ble satt til å gjøre. Hun ble evakuert til Statfjord B sammen med 100 andre plattformarbeidere.

- Jeg følte meg trygg fordi jeg kjenner de ansvarlige godt. De er mennesker jeg stoler på, sier hun, som samtidig innrømmer at det var en spesiell hendelse.

EVAKUERT: Alf Kristiansen og Torunn Straumøy ble evakuert fra Statfjord A til Statfjord B da oljelekkasjealarmen gikk i dag tidlig. I bakgrunnen ser man A-plattformen. Foto: Lars Anfinn Telle
EVAKUERT: Alf Kristiansen og Torunn Straumøy ble evakuert fra Statfjord A til Statfjord B da oljelekkasjealarmen gikk i dag tidlig. I bakgrunnen ser man A-plattformen. Foto: Lars Anfinn Telle Vis mer

- Det var veldig skremmende, sier hun.

- Dramatisk

Også kollegaen Alf Kristiansen ble evakuert med helikopter fra Statfjord A til B.

- Vi har jo øvelser hver gang vi kommer på plattformen igjen. Men dette var likevel dramatisk, sier Kristiansen til Dagbladet.no.

Det er foreløpig uklart om de evakuerte skal være overnatte på Statfjord B eller om de blir fløyet til fastlandet i dag.

- Jeg ble så stressa at jeg begynte å blø neseblod
OLJELEKKASJE: Etter lekkasjen ble det synlig en tynn oljefilm på havoverflaten. Nå er lekkasjen stanset og faren er over.