- Jeg ble sex-trakassert av pastoren

Hevder pastoren hadde ereksjon da han klemte seg inntil henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Et av nøkkelvitnene i Knutby-saken, en 32 år gammel kvinne, skal i dag vitne om det hun følte som sex-trakassering fra pastor Helge Fossmo.

Kvinnen er nå gravid i 5. måned, og gift med en tidligere kjæreste av en av pastorens avdøde kone Alexandra Fossmo.

Mistet tilliten

32-åringen har fortalt hvordan hun kom til Knutby og raskt ble en nær venn av pastoren og Heléne - hans første kone - men hvordan hun etterhvert mistet tilliten til ham.

Kvinnen skal ha følt seg krenket av pastoren ved en rekke anledninger. I politiavhør har hun blant annet trukket frem en episode der han la seg i sengen hennes med ereksjon - og klemte seg inntil henne. Hun har også fortalt om hvordan hun en gang ble så beklemt at hun rygget tilbake etter å ha gitt ham en klem til hilsen - fordi hun også denne gangen kjente at han hadde reisning.

Beskrev kona som «opprørsk»

Pastoren skal også ha beskrevet sin daværende kone som opprørsk, ulydig og mente at hun «levde urent. Han fortalte om de syv nettene han drømte at hun skulle dø, og om at redningen hennes måtte være å «komme hjem til Gud».

Han skal også ha fortalt liknende ting om sin andre kone, Alexandra.

Tidligere i dag fortalte pastorens nabokone og elskerinne, Anette Linde (26), om sitt forhold til pastoren. Om hvordan de møttes i skjul nesten hver natt, og om hvordan pastoren forandret seg så mye at hun etterhvert ble regelrett redd ham. Hun fortalte også om hvordan han oppførte seg etter drapet på Alexandra.

(Kilder: Aftonbladet og Expressen)

- HADDE REISNING: Et av nøkkelvitnene i Knutby-saken, en 32-år gammel kvinne, hevder pastor Helge Fossmo krenket henne seksuelt ved en rekke anledninger.