«Jeg ble sexmisbrukt av mor, far og tre brødre»

Hun vokste opp med de verst tenkelige overgrep fra sine nærmeste. Mange visste hva som foregikk, ingen gjorde noe for å hjelpe henne. Nå vil Anna saksøke kommunen for unnfallenheten - og fordi hun ser at historien gjentar seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Anna er i ferd med å avslutte treårig høgskoleutdanning i sosial- og helsefag. Praksisperioden ble et rystende møte med norsk barneomsorg.

- Fortida mi traff meg som ei skyllebøtte midt i ansiktet.

Lukker øynene

Anna fikk innsyn i saker der skole, PP-tjeneste, incestsenter, politi og barnevern visste at barn var utsatt for seksuelle overgrep.

- Alle var bekymret for barnas situasjon. Men de fikk sjelden hjelp. Mange fagfolk er passive fordi de ikke orker å forholde seg til andres smerte og til sine egne følelser. De lukker øynene - og bryter dermed loven.

Advokat som våger

Opplevelsen av sosialskolepraksisen og erfaringene fra hennes arbeid med misbrukte unger har bekreftet Annas frykt for at mange barn fortsatt sviktes.

- Unnfallenheten er altfor stor. Det har styrket meg i avgjørelsen om å gå til erstatningssak mot kommunen min. Jeg håper å finne en advokat som våger å ta saken. Mitt mål er å vekke de samfunnet har satt til å verne barn, også politikerne. Overgrep skjer i dag, som den gang. Spørsmålet er om noen vil se.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer