Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble sjokkert, og ble sittende en stund og bare stirre ut i lufta

Jenta i Vågå-saken og kjæresten (18) snakker i Dagbladet i dag ut for første gang.

FERDIGE I VITNEBOKSEN: 16-åringen som er den fornærmede i overgrepssaken og hennes kjæreste (18) har senket skuldrene etter å ha vært gjennom utspørringen i vitneboksen, og ser nå framover, uansett hva dommen i saken måtte bli. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FERDIGE I VITNEBOKSEN: 16-åringen som er den fornærmede i overgrepssaken og hennes kjæreste (18) har senket skuldrene etter å ha vært gjennom utspørringen i vitneboksen, og ser nå framover, uansett hva dommen i saken måtte bli. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet):  I et eksklusivt intervju i Dagbladet i dag, forteller kjæresten (18) til 16-åringen som er den fornærmede i overgrepssaken i Vågå blant annet om natta da kjæresten fortalte ham om overgrepene Vågå-ordfører Rune Øygård er tiltalt for.

- Jeg fikk ikke sove den natta, sier kjæresten om timene etter at han for første gang fikk beskjeden fra jenta om at hun hadde noe virkelig alvorlig på hjertet.

- Jeg ble sjokkert Da den i dag 16 år gamle kjæresten dagen etter fortalte om «Rune» og det etterhvert gikk opp for 18-åringen at det ikke var snakk om en jevnaldret rival, men for det første en mann på over 50 år og for det andre ordføreren i Vågå, ble han satt ut og begynte å gråte.

- Jeg ble sjokkert, og ble sittende en stund og bare stirre ut i lufta, sier kjæresten til Dagbladet.

- Dette klarer vi Han og hennes kjæreste (18) har senket skuldrene nå, etter å ha vært gjennom utspørringen i vitneboksen, og ser nå framover, uansett hva dommen i saken måtte bli.

- Vi gruet oss forferdelig til å vitne, men nå er vi trygge på at den rettssaken går bra.  Jeg har tenkt hele tida at «dette klarer vi». Nå blir det et mye bedre liv. Vi gleder oss til å komme videre, sier kjæresten til Dagbladet.

I dagens papirutgave av Dagbladet står hele intervjuet med kjæresteparet.