- Jeg ble skamslått

LONDON: - Jeg holdt hendene i været og ropte at jeg ikke motsatte meg arrest. Politifolkene startet likevel å slå meg for andre gang. Jeg hørte ribbeina brekke som når du knekker fyrstikker, forteller Mark Covell fra sykesenga i Genova.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han var en av mange briter som bodde i en skole som politiet stormet sist lørdag kveld. Noen av de mishandlede kom hjem til England torsdag, mens Covell var for dårlig til å bli flyttet. Han ble slått tre ganger, alle ribbeina på den ene sida ble brukket, lungene punktert og ti tenner slått ut.

Vold

De britiske ungdommene hadde gått til sengs på en skole som italienske pasifister hadde skaffet dem. Det var fredelig, forteller de, helt til politiet stormet skolen. Mark Covells historie er typisk for den volden italiensk politi brukte.

Han hørte politiet komme og forsøkte å komme seg ut, men ble stanset på gata og slått ned.

- Jeg falt sammen og fire-fem carabinieri (militærpoliti) begynte å slå meg, de slo meg i hodet og overalt, de sparket meg som om jeg var en fotball, forteller Covell til britisk presse.

Han ble dratt med tilbake til skolen som ble stormet. Der ble han og de andre slått og mishandlet. Covell forsøkte å ligge på den ene siden slik at bare den fikk skader.

- Nå dør jeg

- Jeg tenkte at nå dør jeg, og bestemte meg for å holde et øye åpent for å være ved full bevissthet. Likevel besvimte jeg og våknet på sykehuset, forteller Covell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer