- Jeg ble slått i årevis

Levde med voldelig mann i ni år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hun hadde tenkt på det tusenvis av ganger. Hun måtte dra fra ham. Nå gikk det bare ikke lenger. Derfor sprang hun.

– Det var kummerlige forhold og mange mennesker i krisesituasjon som var stablet oppå hverandre. Men det var trygt. Jeg husker veldig godt at de som tok imot meg på krisesenteret, syntes det var rart at jeg var medisinstudent, en høystatuselev.

Det var på seinsommeren i 1979. Guri Ingebrigtsen var 27 år og bodde i Oslo. Samboeren slo.

– Følte skam

Flere år seinere, da hun var blitt landets sosialminister i Jens Stoltenbergs første regjering og ferdig utdannet lege, snakket hun om saken.

Men det er først nå, i forbindelse med justisminister Knut Storbergets bok, «Bjørnen sover – om vold i familien», at hun forteller om hvor smertefullt det var å leve i et ni år langt forhold med en voldelig kjæreste.

I boka forteller hun om hvordan hun planla å søke hjelp hos sin mor, men som plutselig dør like før hun skal dra hjem til Lofoten. Og om hvordan søsteren og svogeren får et grusomt innsyn i parforholdet mens de rydder i morens dødsbo:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.