Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble solgt til pedofile

Guttekvinnen fortalte norsk rektor om grufull mishandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRNO/TSJEKKIA (Dagbladet): Guttekvinnen Barbora Skrlova (34) fortalte detaljert om mishandling mens han var elev under falsk identitet ved Marienlyst skole i Oslo.

Rektor Ingjerd Eriksen forteller at den gåtefulle «Adam» fortalte de forferdeligste historier - historier som det kan vise seg at Skrlova kanskje ikke har opplevd selv, men har vært vitne til.

Både Skrlova og familien hun skal ha vært adoptert av, skal ha vært med i en sekt som bekjente seg til the Grail Movement, men ble ekskludert fordi de hadde for ekstreme synspunkter.

- Brent med sigaretter 

Barbora Skrlova gikk på Marienlyst skole i høst.


- Hva fortalte «Adam» deg og lærerne om mishandlingen som foregikk i Tsjekkia?

- Han sa at faren solgte ham til en gruppe pedofile mens han var liten. Forskjellige voksne misbrukte ham seksuelt. Han sa også at han pleide å bli låst inne over ei tid, og at han ikke kunne leke, at han ble torturert, slått og brent med sigaretter.

- De tingene du her beskriver kan ifølge politietterforskningen ha skjedd med de to tsjekkiske guttene som er offer i saken. De har fortalt at de ble stengt inne og brent med sigaretter.

FORTALTE OM MISHANDLING: "Guttekvinnen" Barbora Skrlova har fortalt om grufull mishandling som det nå kan vise seg at hun har vært vitne til. Foto: MAFA/SCANPIX
FORTALTE OM MISHANDLING: "Guttekvinnen" Barbora Skrlova har fortalt om grufull mishandling som det nå kan vise seg at hun har vært vitne til. Foto: MAFA/SCANPIX Vis mer

- Nå tror jeg at det «Adam» fortalte, var det som skjedde med de to små guttene. Han var bare et vitne, sier Eriksen.

Undersøkes av psykologer

Bak murene i fengselet Vazební Veznice i Brno, undergår Barbora Skrlova (33) nå psykologiske undersøkelser. Psykiatere og leger forsøker å fastslå om hennes dobbeltliv er et ufrivillig resultat av personlighetsforstyrrelse ,eller et spill for å unngå å bli involvert i den store barnemishandlingssaken som skal opp seinere i år.

De mange som møtte henne som 13 år gamle «Adam» mens hun var i Norge de siste månedene, stiller seg de samme spørsmålene: Har overgrepene «Adam» fortalte om funnet sted? Er det i så fall hun selv som er blitt utsatt for dem? Og hva er motivet for å ta den oppsiktsvekkende identiteten som 13 år gammel skoleelev, dersom man vil leve i skjul?

Ble kalt nummer sju

- Vi tvilte på om Adam fortalte oss sannheten. Han fortalte oss at han ble mishandlet og at han aldri kunne leke med leker. På den annen side var han en svært god pianist, så det var åpenbart at han hadde fått en slags utdanning. Vi trodde ikke at han hadde blitt stengt inne og mishandlet fra barndommen. Og foreldrene virket på oss som veldig snille mennesker, sier rektoren ved Marienlyst skole.

- Men vi var også bekymret. Det Adam fortalte oss, var urovekkende. Han fortalte oss de grusomste ting. Blant annet tegnet han en tegning av sju barn og en voksen i midten, og han sa selv at ingen av barna hadde navn, bare nummer, og at han selv ble kalt nummer sju. På tegningen var det også noe blod ved siden av. Det var nærmest en barnetegning, sier rektor Ingjerd Eriksen.

- Etter hvert mente vi at det ikke kunne vært han som har opplevd alt dette, fordi han var såpass sterk rent faglig. Det han fortalte hang ikke på greip, mener hun.

image: - Jeg ble solgt til pedofile

- Oppførte «Adam» seg som et traumatisert barn?

- På noen måter gjorde han det. Vi har en lærer her, en utadvendt type. Han ankommer alltid klasserommet med å smelle i dørene og å hilse høylytt på klassen. Når han gjorde dette i «Adams» klasse, begynte han å gråte. Han var veldig var, det var bare å heve stemmen eller slå i en dør, så kom tårene.

Fryktet pedofile

- «Adam» snakket godt norsk, til tross for at han bare var her i noen få måneder?

- Ja, det overrasket meg også, men jeg tenkte at det var fordi han hadde vært en stund i Danmark.

- Sa Adam hvorfor han nå var i Norge med sin far?

- Han forklarte ikke det. Men han var alltid redd for disse pedofile. Han ba oss om ikke å ta bilde av ham, fordi de kunne se det på Internett og finne ham. Han gjemte seg også i klærne, fordi han var redd for å bli gjenkjent.

- Hva tenker du om alt dette, når vi år vi nå veit det vi veit?

- Når vi først hørte at «Adam» hadde forsvunnet fra barnehjemmet i Norge, var vi redde for at han ville ta sitt eget liv. Når vi fant ut at han var denne Barbora, tenkte vi at han skjulte en forferdelig handling i Tsjekkia. Vi var veldig glade da vi fant ut at denne «Adam» som hun har utgitt seg for å være, er i live i Tsjekkia, sier Eriksen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media