- Jeg ble stoppet fordi jeg hadde et norsk flagg på genseren min, og jeg ble kalt terrorist.

Det hevder Ronny Alte, leder for Norwegian Defence league (NDL) som var i London for å delta i demonstrasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Med et stort politioppbud og mange hundre motdemonstranter til stede, demonstrerte lørdag medlemmer fra English Defence League (EDL) i bydelen Tower Hamlets i London mot de muslimske sharialovene.

Ronny Alte, som er leder for søsterorganisasjonen Norwegian Defence league (NDL), var i London for å delta i demonstrasjonen. Han forteller til Dagbladet at det ikke gikk helt som planlagt.

- Jeg ble stoppa fordi jeg hadde norsk flagg på genseren, og jeg ble kalt terrorist. Jeg fikk ikke demonstrert, hevder Alte.

3000 politifolk Han var ikke den eneste som ble stoppet. Dagbladet var vitne til at flere aggressive demonstranter ble pågrepet av politiet da de marsjerte gjennom Minories Street i Tower Hamlets rundt 17.00-tida. Ifølge BBC var om lag 3000 politifolk kalt ut for å hindre at demonstrasjonen utartet til voldelige opptøyer. Politiet hadde også sperret av trafikken i store deler av bydelen.

Dagbladet snakket på ny med Ronny Alte nå i kveld.

- 60 medlemmer av English Defence League (EDL) ble pågrepet av politiet i kveld etter deres demonstrasjon mot sharia i Tower Hamlet, sier lederen for Norwegian Defence League, Ronny Alte til Dagbladet lørdag kveld.

Han understreker at opplysningene ikke er bekreftet.

FIKK IKKE DEMONSTRERT: - Jeg ble stoppet fordi jeg hadde et norsk flagg på genseren min, og jeg ble kalt terrorist. Jeg fikk ikke demonstrert, hevder Ronny Alte. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
FIKK IKKE DEMONSTRERT: - Jeg ble stoppet fordi jeg hadde et norsk flagg på genseren min, og jeg ble kalt terrorist. Jeg fikk ikke demonstrert, hevder Ronny Alte. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

Ifølge Alte skal demonstrantene ha blitt pågrepet etter at bussen de satt på ble angrepet av motdemonstranter.

- Politiet sa de skulle kjøre demonstrantene dem til politihuset for deres egen sikkerhet. Der ble de pågrepet for ordensforstyrrelse, hevder han.

Tidligere i dag skal minst fem personer ha pågrepet etter English Defence Leagues (EDL) demonstrasjon i Tower Hamlet. Det melder Sky News.

- En farlig dag Dagbladet var til stede da EDL-demonstrantene gikk gjennom Minories Street - en gate i Towel Hamlet. Demonstrantene ropte slagord, og stemninga var amper. Politiet la flere av medlemmene bakken.

Også mange motdemonstranter hadde møtt opp i Tower Hamlet i dag, for å vise sin avsky til EDL. Flere av dem hadde med plakater der det ble trukket fram fellestrekk mellom Anders Behring Breivik og EDL.

I forkant av demonstrasjonen snakket Dagbladet med lederen for EDL, Tommy Robinson.

- Dette blir en farlig dag, sa han da.

EDL er blitt knyttet til den norske massemorderen Anders Behring Breivik. De er antiislamistiske, og betegnes som høyreradikale og ekstreme av britisk presse.

Både lederen i EDL og lederen i NDL hevder overfor Dagbladet at gruppa aldri har hatt noe med Breivik å gjøre.

I sitt såkalte manifest skriver Breivik at han hadde mer enn 600 venner fra EDL og at han hadde snakket med flere enn 10 medlemmer og ledere. Elektroniske spor viser at Breivik kontaktet organisasjonen i 2009.