Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble telefonavlyttet av News of the World

Det forklarer mye, sier Sven-Göran Eriksson i eksklusivt intervju.

BLE TELEFONAVLYTTET: Englands tidligere landslagstrener, svenske Sven-Göran Eriksson. Nå raser han mot News of the World. Foto:Keith Hammett/Dagbladet
BLE TELEFONAVLYTTET: Englands tidligere landslagstrener, svenske Sven-Göran Eriksson. Nå raser han mot News of the World. Foto:Keith Hammett/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå snakker Sven-Göran Eriksson ut om sine opplevelser med skandaleavisa News Of The World. Eriksson ble utsatt for avisas stjernereporter Mahzer Mahmood i 2006, men sier nå at han er blitt telefonavlyttet av avisas reportere over tid mens han var - en bare delvis populær - trener for Englands landslag.

- Dette skulle skjedd for lenge siden, sier Svennis til Aftonbladet, om etterforskinga og nedleggelsen av News of the World.

- De skriver bevisste løgner. De vet det er løgn, men kjører på for å få en bra story. Hvor mange de har telefonavlyttet vet jeg ikke.

- Du tror at du er en av dem?

- Ja, helt sikkert.

- Hvordan kjennes det å ha vært avlyttet?

- Det er dårlig stil, rett og slett. Jeg tror ikke det er mange som gråter for at den avisa legger ned.

Bekreftet - Har du fått noen bekreftelse på at du er en av de avlyttede?

- Svar ja, sier Sven-Göran Eriksson til Aftonbladet.

- Vet du i hvilken sammenheng du er blitt avlyttet?

- Nei, jeg kan bare gjette, sier Svennis til den svenske storavisa.

- Men det forklarer mange ting, legger han til:

Opprørt - De visste alltid hvor jeg var. Også om jeg forsøkte å skjule det.

- Hva den avisa har gjort mot meg er helt utrolig. De har ingen respekt for noen ting, men bryr seg bare om å skape skandaler. Om det er sant eller ikke [det de skriver] bryr de seg ikke om, sier en rasende Eriksson.

Han påpeker at han etter det skandaløse 2006-oppslaget tok avisa for retten - og vant.

- Da satte de inn en sånn en, sier han - og tegner en bitteliten rettelsesnotis i lufta, foran Aftonbladets reporter.

- Også betalte de saksomkostninger og ga penger til veldedighet. De har vel en post på budsjettet sitt, som gjelder erstatning når folk saksøker dem.

ELSKET OG HATET: News of The World har de siste dagene fått massiv kritikk for sine arbeidsmetoder. Foto/faksimile: Scanpix/News of the World
ELSKET OG HATET: News of The World har de siste dagene fått massiv kritikk for sine arbeidsmetoder. Foto/faksimile: Scanpix/News of the World Vis mer