- Jeg ble truet med pistol og torturert under avhøret

Han anklages for å lede en USA-finansiert terror-gruppe. Men i et brev til retten i Etiopia avviser Trondheim-mannen befatning med terror. 

NORSK FANGE: Norsk-etiopiske Okello Akuay Ochalla sitter fengslet i Etiopia og anklages for terror.  Foto: Privat og Scanpix
NORSK FANGE: Norsk-etiopiske Okello Akuay Ochalla sitter fengslet i Etiopia og anklages for terror.  Foto: Privat og Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den norske statsborgeren og tidligere etiopiske politikeren Okello Akuay Ochalla ble bortført fra sitt hotellrom i Sør-Sudan og fraktet i militærfly til den etiopiske hovedstaden Addis Abeba av etiopiske sikkerhetsagenter. Der har han i over to år sittet isolert fra omverdenen i et kummerlig fengsel.

I april ble Ochalla dømt til ni års fengsel for å forsøke å splitte Etiopia. Nå har Dagbladet fått tilgang til en ti sider lang håndskrevet forklaring han ga til domstolen som dømte ham. Der forklarer han seg i detalj om grunnlaget for sin politiske aktivisme, om hvordan han ble kidnappet i Sør-Sudan og om hvordan han ble torturert og truet til å avgi forklaringer til etiopisk sikkerhetspoliti.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer