- Jeg ble truet selv om han fikk si akkurat hva han ville

Journalist Nina Johnsrud sier Ubaydullah Hussain godt visste hva Dagsavisen satte på trykk, før han sendte e-posten han nå er siktet for.

ANGREPET: Dette er ikke første gang Nina Johnsrud er blitt truet. I 2006 ble huset hennes skutt på mens hun og sønnen lå i telt i hagen noen meter unna. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD / DAGBLADET
ANGREPET: Dette er ikke første gang Nina Johnsrud er blitt truet. I 2006 ble huset hennes skutt på mens hun og sønnen lå i telt i hagen noen meter unna. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Han var svært oppbrakt over at jeg hadde lister over styremedlemmer og medlemmer i Profetens Ummah, sier Nina Johnsrud til Dagbladet.

Johnsrud er den ene av de to journalistene Ubaydullah Hussain (27) er siktet for å ha truet pr. e-post. I hennes tilfelle kom truslene på grunn av Dagsavisen-artikkelen hun skrev om at norske islamister tar jegerprøven primært for å få tilgang på våpen.

- Truet med søksmål Hun forteller at Hussain truet med søksmål dersom hun skrev at kursdeltakere var medlemmer i 27-åringens jihadistgruppe Profetens Ummah.

- De fleste opererer med falske identiteter på gruppas Facebook-side, sier hun.

Journalisten framholder at hun imøtegikk Hussain med tilbud om samtidig tilsvarsrett.

- Han kunne si akkurat hva han ville, sier Johnsrud - som på oppfordring fra Hussain sendte ham spørsmålene til artikkelen på e-post.

- Han skulle vurdere om han ville svare. Det gjorde han, og fikk sitatene uredigert på trykk i Dagsavisen. Likevel kom trusselen i min innboks klokka 09.16 neste morgen.

Dermed tok Johnsruds overordnede affære og anmeldte saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer