- Jeg ble truet til å drepe

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mens Viggo Kristiansen (21) presset drapskniven hardt mot magen på kameraten, oppfattet Jan Helge Andersen (20) det slik at han ikke hadde noen sjanse til å stikke av. Han følte seg tvunget til å drepe åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen for å tilfredsstille bestekameraten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I byretten i går ble det kjent at både Andersen og Kristiansen vendte tilbake mot åstedet to døgn seinere da politiet hadde sperret av området om kvelden søndag 21. mai. Ungdommene var helt oppe i sperringene like ved badeplassen ved 3. Stampe, der Andersen har fortalt at de fikk øye på jentene like før de lokket dem opp i heia fredag kveld 19. mai.

Dagen etter drapene gikk ungdommene en av sine vanlige turer i Baneheia, mens området ble finkjemmet av letemannskapene.

Sterk kost

I hele går satt 20-årige Jan Helge Andersen i vitneboksen i Kristiansand byrett. I seks timer, avbrutt av to pauser og lunsj, svarte Andersen med monoton stemme på spørsmål, først fra aktor, førstestatsadvokat Edward Dahl og deretter fra sin forsvarer, advokat Ben Fegran, Kristiansand.

Andersens forklaring var sterk kost. I detalj beskrev han hvordan ungdommenes tilfeldige ofre først ble utsatt for grove seksuelle overgrep, før de brutalt ble drept med Viggo Kristiansens Mora-kniv.

Forklaringen var så sterk at den gjorde et svært dypt inntrykk på både pressefolk og advokater. Flere pressefolk tok til tårene, og hadde tidvis store problemer med å klare å forholde seg til Andersens brutale historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer