- Jeg ble tvangsgiftet som 11-åring

Hovedvitne (14) i saken om menneskehandel i Bergen tingrett forteller at hun ble tvunget til å gifte seg tre ganger fra hun var 11 til 13 år.

TILTALT: Seks rumenere møtte mandag i Bergen Tingrett, tiltalt for blant annet menneskehandel og voldtekt. Forsvarerne Carl-Christian Grythe Hoff (t.h.) og Are Bohne. Tiltalte Silver Raducanu (midten) samtykket til fotografering. Kvinnen til venstre godtok fotografering bakfra. Foto: Paul S. Amundsen / Scanpix
TILTALT: Seks rumenere møtte mandag i Bergen Tingrett, tiltalt for blant annet menneskehandel og voldtekt. Forsvarerne Carl-Christian Grythe Hoff (t.h.) og Are Bohne. Tiltalte Silver Raducanu (midten) samtykket til fotografering. Kvinnen til venstre godtok fotografering bakfra. Foto: Paul S. Amundsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun ble også tatt med til utlandet og tvunget til butikktyverier. Hun ble slått til blods når hun ikke ville stjele, fortalte hun i dommeravhøret, som ble avspilt i Bergen tingrett tirsdag.

Den nå 14 år gamle jenta ble pågrepet av svensk politi høsten 2010 og knyttet til den omfattende sigøynersaken som nå pågår i Bergen. Hennes mor og bror, som begge er tiltalt i saken, satt og hørte på forklaringen hennes.

Ifølge jenta skal moren ha slått henne og tvunget henne til giftermålene. Moren skal ha mottatt penger for det. Ved det første giftermålet fikk moren 9.000 - 10.000 euro, ved de senere ekteskapene skal hun ha fått mindre.

Den nå 14 år gamle jenta er den yngste av de fire jentene som de seks sigøynerne som står tiltalt i Bergen tingrett skal ha tvunget til tyveri, tigging og tvangsgifte. Hun bor nå i fosterhjem i Sverige, og fortalte i dommeravhøret at hun har det bra. Hun vil ikke tilbake til familien i Romania. (NTB)