19 ÅR GAMMEL: Nisreen ble tvunget til å henrette opprørere for Kadhafis milits, mot sin vilje. Foto: CNN
19 ÅR GAMMEL: Nisreen ble tvunget til å henrette opprørere for Kadhafis milits, mot sin vilje. Foto: CNNVis mer

- Jeg ble tvunget til å drepe

Nisreen (19) forteller at hun ble voldtatt, og tvunget til å drepe opprørere da hun var medlem av Muammar Kadhafis milits.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nye skrekkhistorier fortsetter å komme fram i kjølvannet av opprørernes seier over den tidligere diktatoren i Libya, Muammar Kadhafi. Flere titalls tusen opprørere mangler, og syke har blitt etterlatt på sykehus for å dø.

I denne videoen fra CNN forteller 19 år gamle Nisreen fra Libya om hvordan hun ble tvunget til å henrette opprørere mot hennes egen vilje.

Tydelig preget
Reporteren forteller om en ung jente på 19, som ser yngre ut en alderen tilsier. Hun ligger i sykesenga, rullet inn i et teppe. Ved døra står det en vakt fra opprørsstyrkene.

Jenta har et hjerteformet ansikt med myke trekk og store brune øyne. Hun sliter med å formidle hendelsene hun har opplevd, ordlegge bildene som hjemsøker tankene hennes. Til tider faller hun inn i en preget stillhet.

- En av dem hadde ansiktshår, slik som dette, sier jenta og tar seg til ansiktet for å forklare utseendet til en av mennene hun har drept.

Nisreen innrømmer at hun ble en bøddel for Muammar Kadhafis styrker. 11 stykker skal hun ha drept. Alle sammen fanger under regimet til Kadhafi.

Så blodet renne
- De tok inn en fange om gangen, og sa jeg skulle skyte han. Så sa de at om jeg ikke henrettet fangen ville jeg selv bli skutt, sier tenåringsjenta.

Den unge jenta stopper opp litt før hun fortsetter.

- Jeg snudde hodet mitt og skøyt. Jeg så blodet dryppe, og det bare fortsatte å renne.

Nisreen ble fortalt at opprørerne ønsket å voldta kvinner og plyndre hovedstaden.

Ble tvunget inn i militæret
19 år gamle Nisreen var medlem av Kadhafis kvinnemilits. Hun forteller at hun ble tatt fra moren hennes, som kjempet mot kreft, av sjefen for militsavdelingen for to år siden.

Hun og hundrevis av kvinner ble holdt isolert og avskåret fra familiene sine da de trente for militsen.

Da opprørene begynte i februar ble hun tilkalt av den kvinnelige avdelingslederen sin for å møte en kommandør. Han voldtok henne.

- Jeg skrek, men det forandret ingenting, forteller hun.

Hun ble kalt inn to ganger til og ble da voldtatt av to andre kommandører. Sjefen hennes sa hun fikk holde ut. Den unge tenåringsjenta skal ikke ha vært den eneste i avdelingen som ble voldtatt. Hun forteller at alle kvinnene ble voldtatt, men at det var forbudt å snakke om.

Drepte de unge
Da opprørerne nærmet seg Tripoli ble hun og to andre unge kvinner tildelt Bousalim distriktet i hovedstaten. Det var her hun ble tvunget til å bli en bøddel.

- De var så veldig unge, beskriver Nisreen ofrene sine.

Nisreen ble fanget av opprørerne og ble fraktet til sykehuset. Og selv om opprørerne planlegger å stille henne foran en domstol ser de fleste på henne med medlidenhet. Det gjør sykehuspersonellet hvor hun ligger også.

Hadde ikke ord
En av legene hennes, Nadia Benyounis, forklarer hvordan hun ikke hadde ord da hun først hørte om saken.

- Da jeg så henne for første gang, jeg syntes hun så ut som et barn. Ansiktet er så ungt, så uskyldig. Hun har mistet livet sitt, sier Benyounis.

- Hun ble manipulert av Kadhafis styrker. Kadhafi manipulerte oss alle. Nisreen ble frastjålet alt, og forvandlet til en morder, sier legen til Nisreen.

Vil til mamma
Akkurat nå er moren til Nisreen i Tunisia hvor hun behandles for kreft. Nisreen forteller at de har snakket på telefon, og hun har fortalt moren alt.

- Mamma ble veldig lei seg, sier Nisreen.

Faren hennes vet ingen ting. Familien frykter at han er i for dårlig form til å takle nyheten. Øynene til Nisreen blir blanke av tårer.

- Jeg ønsker bare å dra hjem. Jeg vil ha mamma, sier Nisreen.